Foto Rune Bendiksen

− Det beste med arbeidet som musiker er å få dele en opplevelse med et publikum.

Emil Huckle-Kleve

Emil Huckle-Kleve vokste opp i Bristol i England i en musikalsk familie − faren hans er fiolinist og driver kammerorkesteret Bristol Ensemble, og bestemoren var musikklærer. Selv begynte han å spille fiolin som fireåring.

­− Faren min er nok den som har påvirket meg mest direkte som musiker, men jeg har også latt meg inspirere av store fiolinister som David Ojstrakh, Nathan Milstein, Henryk Szeryng og Maxim Vengerov, forteller han.

Glad i kammermusikk

Emils mor er norsk, og etter studier i London flyttet han i 2012 til Oslo for å studere på Barratt Due Musikkinstitutt med Stephan Barratt-Due som lærer. I 2014 ble han ansatt i Oslo-Filharmonien. Turneen til Edinburgh høsten 2015 har vært den største opplevelsen med orkesteret så langt.

− Det beste med arbeidet som musiker er å få dele en opplevelse med et publikum, sier han.

Kammermusikk står høyt på listen over Emils favorittmusikk:

− Tsjaikovskijs Souvenir de Florence og Sjostakovitsj’ pianotrioer er verk jeg liker veldig godt. Johannes Brahms og Jean Sibelius er også noen av mine favorittkomponister.

Fiolinistens beste tips for å få en god konsertopplevelse er komme med et åpent sinn og gjerne forberede seg ved å lese litt om musikken på forhånd.

Når han ikke spiller, liker Emil å se på film, spille sjakk eller trene; enten svømme eller spille fotball.

  • Ansatt: 2014
  • Født: 1989 i Bristol
  • Utdannelse: Har studert med Remus Azoitie og Hu Kun ved Royal Academy of Music i London og med Stephan Barratt-Due ved Barrat Due Musikkinstitutt i Oslo.
  • Solistvirksomhet: Har vært solist med blant andre Bristol Ensemble og Bristol Metropolitan Orchestra.