− Publikums respons er det som gir meg størst glede i arbeidet som musiker, enten det er applaus, noen følsomme ord eller bare et smil som sier alt. Det er publikum som bekrefter at det arbeidet jeg har gjort, med hele mitt hjerte og vilje, var verdt det.

Leah Tagami Meredith

Leah Tagami Meredith vokste opp i USA, og hadde helt andre planer enn å satse på musikk da møtet med en norsk fiolinlærer endret alt:

− Da jeg var 17, møtte jeg Alf Richard Kraggerud på et sommerkurs. Jeg skulle egentlig begynne å studere matte på et universitet i USA, men Alf Richard inspirerte meg så mye at jeg der og da bestemte meg for å flytte til Oslo for å studere hos ham.

− Publikums respons gir meg størst glede

Leah har vært ansatt i Oslo-Filharmonien siden 2013, og hun finner sin viktigste inspirasjon og motivasjon hos tilhørerne:

− Publikums respons er det som gir meg størst glede i arbeidet som musiker, enten det er applaus, noen følsomme ord eller bare et smil som sier alt. Det er publikum som bekrefter at det arbeidet jeg har gjort, med hele mitt hjerte og vilje, var verdt det.

Fiolinisten har mange slektninger i Japan, og Japan-turnéen i 2014 var hennes største opplevelse som musiker i Oslo-Filharmonien.

− Det var min første sesong som fast ansatt, og familien min kom og fylte 20 plasser i salen på konserten i Kawasaki. Jeg får dessverre ikke sett hverken foreldrene mine eller mine japanske slektninger særlig ofte, men de har alle vært svært viktige støttespillere hele veien gjennom min musikalske utvikling. Derfor betydde det ekstra mye at jeg kunne spille for både foreldrene og min japanske familie på den konserten.

− Hans musikk kommer nærmest min egen personlighet

Leah har mange favorittkomponister, og nå for tiden er det to som peker seg ekstra ut:

− Beethovens musikk gir meg et mot jeg ikke kan finne noe annet sted. Gabriel Fauré er en annen favoritt, jeg føler alltid at hans musikk kommer nærmest min egen personlighet.

Hun tror holdningen en kommer med er det mest avgjørende for å få en god konsertopplevelse som tilhører:

− Jeg synes det viktigste er å komme til konserten med åpent sinn, slik at man kan ta inn sterke følelser og inntrykk. Det som er så fint med kunst, er at jo nærmere man ser, lytter eller leser, jo mer oppdager og nyter man.

Bøker er Leahs største interesse utenom musikken:

­− Jeg elsker gamle klassikere: blant andre Tolstoy, Dostojevskij, Dickens og Thomas Hardy.

  • Ansatt: 2013
  • Født: 1989
  • Utdannelse: Bachelorgrad hos Alf Richard Kraggerud på Barratt-Due Musikkinstitutt, private studier hos Pavel Berman på Accademia Internazionale Imola, og mastergrad hos David Takeno på Guildhall School of Music and Drama.
  • Annet: Aktiv kammermusiker i blant annet disse ensemblene: Maiastra Ensemble, Boyes Musikkompani, og Prussia Cove Open Chamber Music. Prosjektmusiker i Det Norske Kammerorkester.