Aulaseriene
Kammermusikk
Camille Pépin
Ernst von Dohnanyi

Nyskapende, symfonisk kammermusikk

Kulturdestinasjonen Ramme og Universitetets aula Velg dato: Kjøp billett

F.v: Louisa Tuck, Pierre Xhonneux, Melis Jaatinen, Thormod Rønning Kvam, James Patterson og Guro Asheim

Foto Mania Gwarek

Nyskapende, symfonisk kammermusikk

34-årige Camille Pépin, som befinner seg i krysningen mellom impresjonisme og amerikansk minimalisme, løftes frem som en av Frankrikes — om ikke Europas — mest spennende og aktuelle komponister akkurat nå. I verket Chamber Music, en sekstett skrevet for strykere, horn, klarinett, piano og mezzosopran, tas vi med på en symfonisk reise inn i diktene til irske James Joyce. En suggererende musikalsk verden som er like vakker og dypt rørende som den er fascinerende.

Konserten avsluttes med østerriksk-ungarske Ernst von Dohnanyis sekstett i C-dur, et svært populært verk som i likhet med Pépin grenser mot det amerikanske og nesten hollywoodske — men likevel med solid forankring i det klassiske europeiske. På scenen er et stort lag fra Oslo-filharmonien, samt den finsk-tyrkiske mezzosopranen Melis Jaatinen og Aulaseriene kunstneriske leder, pianist Thormod Rønning Kvam.

Om programmet

Å kalle et kammermusikkverk for Chamber Music er kanskje smør på flesk, men lytt til verket — så forstår man hvorfor. Dette er nyskapende kammermusikk fra øverste hylle: Verkets 18 korte satser er stemningsfullt tonesatte dikt av irske James Joyce (1882-1941), skrevet av franske Camille Pépin (f. 1990). Syklusen forteller en ekte historie: fra kjærlighetens begynnelse til den avtakende lidenskapen, som til slutt fører til et ømt vennskap mellom to elskere. Lysten er til stede, både i ord og i musikk.

Ernö, eller Ernst von Dohnanyis (1877-1960) C-dur-sekstett regnes som et essensielt verk i kammermusikkrepertoaret: Dette er majestetisk musikk fylt med heroiske temaer og fortryllende stemninger. Lysten er også her til stede: etter overraskelsen i neste tema, etter neste kunstneriske ornamentering, eller lysten etter neste musikalske idé. Besetningen er tilnærmet lik som i Pépin — en nokså uvanlig konstellasjon, men åpenbart nøye utvalgt for sitt stemningsfulle, symfoniske uttrykk.

Hva spilles

  • Camille Pépin Chamber Music
  • Ernst von Dohnanyi Sekstett i C-dur, op. 37

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 195 - 395 kr
Honnør
Student
Barn

Aulaseriene
Kammermusikk
Camille Pépin
Ernst von Dohnanyi

Kulturdestinasjonen Ramme og Universitetets aula Velg dato: Kjøp billett