Bao Andre Nguyen
Ingar Bergby
Skolekonsert

Skolekonsert: Filharmonien beveger

Konferansier og danser Bao Andre Nguyen

Skolekonsert: Filharmonien beveger

Musikk og bevegelse er temaet når Oslo-filharmonien i samarbeid med danser og koreograf Kyrre Texnæs inviterer 5. klassinger til skolekonsert i Oslo Konserthus. Flotte klassiske verk kombineres med lek og dans som appellerer til alle som er, eller ønsker å være, et lekent menneske.

Konserten med Oslo-filharmonien er en fast produksjon for elevene på 5. trinn. I Oslo Konserthus får elevene oppleve danser Bao Andre Nguyen i samspill med orkesteret. Konseptutvikler Kyrre Texnæs har koreografert en dans spesielt for anledningen, som vi håper elever og lærere vil lære seg før konserten. Da kan alle delta i dansen til Arturo Márquez' fengende Danzón No. 2.

Også de andre stykkene på programmet handler om bevegelse. I Joseph Haydns Symfoni nr. 101 med tilnavnet Klokken er det tiden som går og går. I Ralph Vaughan Williams' The Lark Ascending spiller fiolinsolisten rollen som en lekende lerke. Og ingen lurer vel på hvem som beveger seg i paradenummeret Humlens flukt av Nikolaj Rimskij-Korsakov.

Bao Andre Nguyen

Bao Andre er en tidligere landslagsturner som gjennom oppveksten har drevet med forskjellige typer idretter. Han startet å danse i 2007, og har vunnet flere priser med dansekompaniet «Kingwings», blant annet NM i break i 2009 og Oslo Bys Kunstnerpris i 2014. 

Kyrre Texnæs

Kyrre er koreograf for symfoniorkestre, prisbelønnet danser og tidligere toppidrettsutøver. I over 20 år har han coachet nytenkende ledere og inspirert organisasjoner til bedre gruppedynamikk. Kyrre Texnæs Studio på Vulkan i Oslo er et samlingssted for dansere og kreative entreprenører. Kyrre begynte med mental trening da han var 10 år gammel og jobbet i familiens skobutikk fra han var 8, der han ble fascinert av gangarter og hvordan den gjenspeiler personligheten til det enkelte mennesket.

Konserten er laget i samarbeid med Den kulturelle skolesekken, og er et tilbud til 5. klassinger i Oslo. Arrangementet er ikke åpent for andre.

Hva spilles

  • Alberto Ginastera Malambo fra Estancia
  • Ralph Vaughan Williams The Lark Ascending, romanse for fiolin og orkester
  • Josep Haydn Symfoni nr. 101 «Klokkesymfonien», 2. sats
  • Nikolaj Rimskij-Korsakov Tsar Sultan: Humlens flukt
  • Arvo Pärt Utdrag fra Fratres

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen - kr
Honnør - kr
Student - kr
Barn - kr