Dirigent Peter Szilvay

Peter Szilvay © Lars Igesund

Ultimakonsert

  1. Symfoni nr. 7
  2. ΩN: Det værende
  1. Peter Szilvay dirigent
  2. Oslo Filharmoniske Kor
  3. Øystein Fevang kordirigent

Lasse Thoresen skrev korsymfonien ΩN: Det værende til Oslo-Filharmoniens 100-årsjubileum. Nå er det endelig klart for verdenspremieren, som ble utsatt på grunn av nedstengning våren 2020.

Thoresen er professor i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole og har i en årrekke vært en ledende figur blant norske samtidskomponister. Han har gjennom årene latt seg inspirere av blant annet norsk folkemusikk, fransk spektralmusikk og ulike asiatiske musikk- og kulturuttrykk. ΩN: Det værende har, som mange av Thoresens komposisjoner, en sterk åndelig dimensjon med utgangspunkt i Bahá’í-religionen.

“Samtidens mest interessante komponist” – slik beskrev Arvo Pärt sin komponistkollega Valentyn Silvestrov (f. 1937). Sylvestrov ble født i Kyiv og fikk sin musikkutdannelse der. På 1960-tallet ble han en del av byens radikale komponistmiljø, og i 1970 ble han ekskludert fra det sovjetiske komponistforbundet. Siden utviklet han sitt tonespråk i tonal retning, og er i dag den mest berømte ukrainske orkesterkomponisten. Han skrev sin Symfoni nr. 7 i 2003.

Billetter

  • Voksen: 215 - 400 kr
  • Student: 170 - 265 kr
  • Barn: 150 kr
Kjøp billett

Konserten inngår ikke i noe abonnement.