Sibelius Liszt Mäkelä Wang

Yuja Wang spiller Liszt

Konserten har blitt spilt

Yuja Wang © Julia Wesely

Yuja Wang spiller Liszt

Superstjernen Yuja Wang er solist i Franz Liszts spektakulære Pianokonsert nr. 1, og Klaus Mäkelä dirigerer symfoniske mesterverk: Jean Sibelius’ “avskjedsverk” Tapiola og Richard Strauss’ heltefortelling Ein Heldenleben.

Med det symfoniske diktet Tapiola satte Jean Sibelius i 1926 strek for et unikt bidrag til orkestermusikken. Som i den syvende og siste symfonien, som ble ferdig noen år tidligere, strever Sibelius etter enhet i musikken – alt springer ut fra én grunnleggende idé. Inspirasjonen er, som ofte hos Sibelius, hentet fra Nordens dype skoger – Tapio er skogens ånd i finsk mytologi.

Franz Liszt var en legendarisk konsertpianist og kunne trylle frem de utroligste improvisasjoner ved klaveret. Det tok ham likevel nesten 25 år å skrive ferdig sin Pianokonsert nr. 1. Han spilte piano selv på urfremførelsen i 1855. På denne konserten er det Yuja Wang, er en av vår tids mest berømte og begavede pianister, som skal briljere i Liszts klaverstemme.

Richard Strauss skrev sitt symfoniske dikt Ein Heldenleben på 1890-tallet. I seks deler beskriver han «helten» i fortellingen, hans kritikere, hans livsledsager og ulike faser i heltens liv: kamp, forsoning og fullbyrdelse. Musikken spenner fra det storslått heroiske i skildringene av heltens ambisjoner og anstrengelser, til det mykt inderlige i skildringen av heltens store kjærlighet.

Hva spilles

  • Jean Sibelius Tapiola
  • Franz Liszt Pianokonsert nr. 1
  • Richard Strauss Ein Heldenleben

Varighet

Medvirkende

Bak notene

kl. 18:30 i Glasshuset ved Ingrid Røynesdal

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 170 - 560 kr
Honnør 170 - 450 kr
Student 170 - 280 kr
Barn 150 kr

Sibelius Liszt Mäkelä Wang

Konserten har blitt spilt