Dirigent Klaus Mäkelä

Klaus Mäkelä © Marco Borggreve

Mahlers tredje symfoni

  1. Symfoni nr. 3
  1. Klaus Mäkelä dirigent
  2. Jennifer Johnston mezzosopran
  3. Oslo Filharmoniske Kor (damekor)
  4. Øystein Fevang kordirigent

Gustav Mahler sugde til seg inspirasjon fra alle kanter under arbeidet med Symfoni nr. 3: blomstene på marken, dyrene i skogen, mennesker, engler og kjærlighet. Mahlers lengste symfoni er et overflødighetshorn av variert og vidtfavnende musikk.

Symfoni nr. 3 ble skapt i løpet av to sommerferier, i 1895 og 1896. Gustav Mahler (1860–1911) komponerte det meste av musikken sin om sommeren, da han hadde fri fra sine dirigentoppdrag og kunne sitte alene i en hytte i skogen og skrive i fred i timevis.

Mahler jobbet med satsene ut fra beskrivende titler: den første kalte han «Pan våkner. Sommeren marsjerer frem.» De følgende satsene fikk titlene «Hva blomstene på marken forteller meg», «Hva dyrene i skogen forteller meg», «Hva menneskene forteller meg», «Hva englene forteller meg» og «Hva kjærligheten forteller meg.» Mahler strøk titlene før premieren – han mente de var oveflødige. Men de mangfoldige inspirasjonskildene kan kanskje forklare litt av den utrolige rikdommen av klangfarger, stemninger og melodier som til sammen utgjør Symfoni nr. 3.

Vi har for tiden redusert publikumskapasitet som følge av gjeldende koronarestriksjoner. På en del konserter er det derfor få eller ingen ledige billetter. Vi håper å snart kunne åpne for et enda større publikum!

Billetter

  • Voksen: 150 - 540 kr
  • Honnør: 150 - 430 kr
  • Student: 150 - 270 kr
  • Barn: 150 kr
Kjøp billett

Konserten inngår i flg. abonnement:

Denne konserten spilles også: