Musorgskij Bychkov

Bilder på en utstilling

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Semyon Bychkov © Sheila Rock

Bilder på en utstilling

Semyon Bychkov, et av vår tids store dirigentnavn, dirigerer musikk av Bryce Dessner og Modest Musorgskij.

Bryce Dessners (f. 1976) orkesterverk Mari er tilegnet Semyon Bychkov, som dirigerte urfremførelsen i 2021. Under pandemien hentet Dessner inspirasjon fra skogene i den franske delen av Baskerland. Mari er navnet på den baskiske skogsgudinnen.

Modest Musorgskij (1839–1881) tok det svært tungt da Viktor Hartmann, en nær venn og en allsidig kunstner, døde brått sommeren 1873. Året etter ble det arrangert en stor utstilling i St. Petersburg med Hartmanns kunst. Modest Musorgskij skrev klaversyklusen Bilder fra en utstilling i begeistringsrus etter utstillingen, og satsene er oppkalt etter enkeltbilder. Maurice Ravel orkestrerte Musorgskijs musikk i 1922.

Semyon Bychkov er sjefdirigent for Tsjekkisk filharmonisk orkester og en av vår tids mest meritterte dirigenter. Han har spilt inn en rekke album med blant andre Berlin-filharmonien og Concertgebouw-orkesteret. Dette er hans første besøk i Oslo siden 2010.

Konserten erstatter Mahler-konserten som opprinnelig var satt opp på denne datoen, og som nå er avlyst. Det blir lagt ut et begrenset antall billetter søndag 23. januar.

Hva spilles

  • Bryce Dessner Mari
  • Modest Musorgskij Bilder på en utstilling

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Det blir ikke Bak notene før denne konserten.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 150 - 380 kr
Honnør
Student
Barn 150 kr

Musorgskij Bychkov

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt