Cellist Truls Mørk

Truls Mørk © Johs Bøe

Truls Mørk og Stavanger Symfoniorkester

Denne konserten ble spilt:

  1. Cellokonsert nr. 2
  2. Symphonie Fantastique
  1. Andris Poga dirigent
  2. Truls Mørk cello
  3. Stavanger Symfoniorkester

Stavanger Symfoniorkester gjester Oslo Konserthus med sin latviske sjefdirigent Andris Poga. Truls Mørk er solist i Dmitrij Sjostakovitsj’ Cellokonsert nr. 2.

Dmitrij Sjostakovitsj (1906–1975) skrev begge sine cellokonserter for den legendariske cellisten Mstislav Rostropovitsj, som også var hans nære venn. Cellokonsert nr. 2 ble spilt for første gang på en bursdagskonsert i anledning Sjostakovitsj’ 60-årsdag i 1966. Sammenlignet med den intense og utadvendte Cellokonsert nr. 1 fra syv år tidligere, fremstår konsert nr. 2 mer neddempet og ettertenksom. En av vår tids store cellomestere, Truls Mørk, er solist.

Hector Berlioz’ (1803–1869) Symphonie Fantastique fra 1830 er en av de store milepælene i orkestermusikkens historie – og trolig et av de mest ambisiøse kjærlighetsbrevene som er skrevet. I 1827 forelsket Berlioz seg hodestups i skuespilleren Harriet Smithson, som spilte Ophelia i en oppsetning av Hamlet i Paris. Berlioz skrev en symfoni til henne som beskriver en ung kunstners fortvilelse og rusdrevne hallusinasjoner på grunn av en ubesvart kjærlighet, fra ballsalen via idylliske marker til skafottet og sin egen henrettelse.

Billetter

  • Voksen: 150 - 540 kr
  • Honnør: 150 - 430 kr
  • Student: 150 - 270 kr
  • Barn: 150 kr

Konserten inngår i flg. abonnement: