Pianist Denis Kozhukhin

Denis Kozhukhin © Marco Borggreve

Solskinn og skarpe klipper

Denne konserten ble spilt:

  1. On the Cliffs of Cornwall
  2. Pianokonsert
  3. Symfoni nr. 2
  1. Joshua Weilerstein dirigent
  2. Denis Kozhukhin piano

Joshua Weilerstein dirigerer musikk av tre komponister som kjente hverandre: Ethel Smyth, Edvard Grieg og Johannes Brahms. Alle hentet inspirasjon fra naturskjønne omgivelser til musikken på programmet.

Ethel Smyth (1858−1944) trosset både familien og samtidens konvensjoner da hun valgte å følge komponistdrømmen. I 1887 dro hun til Leipzig og møtte flere av samtidens sentrale komponister, blant andre Edvard Grieg og Johannes Brahms.

On the Cliffs of Cornwall er forspillet til andre akt i operaen The Wreckers fra 1906. Operaen bygger på historier fra Cornwall i Sør-England om hvordan lokalbefolkningen lurte skip inn mot klippene for å plyndre dem. Ideen til operaen oppstod under et opphold i Cornwall i 1886.

Edvard Griegs (1843−1907) Klaverkonsert i a-moll er det mest suksessrike norske orkesterverket gjennom tidene, og spilles jevnlig over hele verden. Komponisten skrev musikken på et sommerhus i idylliske Søllerød i Danmark i 1868, og året etter ble den urfremført i København. Solist er russiske Denis Kozhukhin, som har spilt med Oslo-Filharmonien flere ganger de siste årene.

Johannes Brahms (1833–1897) arbeidet med sin første symfoni i over 20 år og fullførte den i 1876. Sommeren etter skrev han sin symfoni nr. 2 i løpet av noen måneder i den vakre feriebyen Pörtschach, og symfonien ble urfremført innen året var omme. Musikken bærer preg av de solrike omgivelsene og har blitt sammenlignet med Beethovens Pastoralesymfoni.

Vi har for tiden redusert publikumskapasitet som følge av gjeldende koronarestriksjoner. På en del konserter er det derfor få eller ingen ledige billetter. Vi håper å snart kunne åpne for et enda større publikum!

Billetter

  • Voksen: 150 - 540 kr
  • Honnør: 150 - 430 kr
  • Student: 150 - 270 kr
  • Barn: 150 kr

Konserten inngår i flg. abonnement: