Trompetist Ole Edvard Antonsen

Ole Edvard Antonsen © GT Nergard

Broer til vår tid

Denne konserten ble spilt:

  1. Trompetkonsert "Bridge"
  2. Symfoni nr. 3
  1. Andris Poga dirigent
  2. Ole Edvard Antonsen trompet

Ole Edvard Antonsen er solist i Rolf Martinssons suksessrike trompetkonsert Bridge. Sergej Rachmaninoff ser seg både fremover og tilbake i sin siste symfoni, som blir dirigert av Andris Poga.

Rolf Martinsson (f. 1956) vokste opp i Skåne og er i dag professor i komposisjon ved Musikkhøgskolen i Malmö. Hans Trompetkonsert nr. 1 med tittelen Bridge er et av hans mest kjente verk, og har blitt spilt jevnlig verden over siden urfremførelsen i Göteborg i 1999. Verket består av tre deler som knyttes sammen av solopartier fra trompetsolisten. Musikken beveger seg mellom modernistiske klanger og et mer senromantisk uttrykk. Solist er Ole Edvard Antonsen, norsk trompetist i verdensklasse.

Sergej Rachmaninoff (1873–1943) fullførte sin Symfoni nr. 3 i 1935 og 1936. Det hadde gått nesten 30 år siden Symfoni nr. 2, som ble en stor suksess da den kom i 1908. Sammen med de populære pianokonsertene etablerte den andre symfonien inntrykket av Rachmaninoff som en komponist med sans for smektende melodier, sterke følelser og fyldig, romantisk orkesterklang. Den tredje symfonien regnes som et overgangsverk til den noe mer nøkterne og gjennsomsiktige stilen som preger musikken han skrev mot slutten av livet. Her går Rachmaninoff opp nye stier når det gjelder orkestrering og formspråk, men stadig med et melankolsk og melodiøst tilbakeblikk på lur.

Vi har for tiden redusert publikumskapasitet som følge av gjeldende koronarestriksjoner. På en del konserter er det derfor få eller ingen ledige billetter. Vi håper å snart kunne åpne for et enda større publikum!

Billetter

  • Voksen: 150 - 540 kr
  • Honnør: 150 - 430 kr
  • Student: 150 - 270 kr
  • Barn: 150 kr

Konserten inngår i flg. abonnement: