Illustrasjonsbilde, Star Wars.

Star Wars

Denne konserten ble spilt:

  1. Music from Star Wars
  1. Lucas Richman conductor

Vi feirer filmhistoriens mest berømte lydspor.

’In a galaxy far, far away.’ Vi feirer filmhistoriens mest berømte lydspor når John Williams’ episke, dramatiske og fantastiske toner til Star Wars – filmene inntar Oslo Konserthus, live og med fullt symfoniorkester! Den amerikanske filmmusikkeksperten og John Williams’ nære samarbeidspartner Lucas Richman er vår dirigent på ferden gjennom sfærene sammen med Darth Vader, Luke Skywalker, prinsesse Leia og andre karakterer fra de ikoniske filmene. Og vi har på følelsen at Imperiets nærvær vil merkes i mer enn bare musikalsk forstand... ’May the Force be with you!’

John Williams (f. 1932) står bak noe av den mest stemningsskapende og umiddelbare, men samtidig også symfoniske og storslagne, filmmusikken som finnes. Han har hentet verktøy og inspirasjon fra senromantiske symfonier, tidlig moderne musikk og verk som Holsts Planetene, men mest av alt fra egen fantasi, kreativitet og orkestreringskunst. Kronen på verket er det prisbelønte og umiskjennelige musikalske universet han skapte fra 1977 og fremover til George Lucas’ filmserie ‘Star Wars’.

I ’Star Wars’ er kampen mellom det gode og det onde skutt langt ut i rommet, til en galakse ’langt, langt unna’. Sammen med sin mentor, Jedi-ridderen Obi-Wan Kenobi, leder helten Luke Skywalker en Allianse som forsøker å redde seg selv, galaksen og den fagre prinsesse Leia fra den onde Darth Vader og hans mørke Imperium med base i romstasjonen Dødsstjernen.

Foruten fyrverkeriet av et hovedtema og intenst dramatisk stjernekrigsmusikk, er manges musikalske favoritt den overveldende massive ’Imperial March’, akkompagnert av Darth Vaders uhyggelige hvesing. Andre har forelsket seg i de lyriske temaene som følger prinsesse Leia eller læremester Yoda, og i de mange atmosfæriske klangøyeblikkene serien igjennom.

I kveld viser Richman og Oslo-Filharmonien frem hele spekteret i Williams’ unike filmmusikkunivers. Velkommen til en utenomjordisk musikalsk opplevelse!

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Les mer

Billetter

  • Voksen: 120 - 490 kr
  • Honnør: 120 - 395 kr
  • Student: 120 - 245 kr
  • Barn: 120 kr

Konserten inngår i flg. abonnement:

Denne konserten spilles også: