Kammermusikk: Bax, Britten og Françaix

Denne konserten ble spilt:

 1. Kvintett for obo og strykere, GP 258
 2. Fantasikvartett, op. 2
 3. Kvartett for engelsk horn, fiolin, bratsj og cello
 1. Min Hua Chiu obo og engelsk horn
 2. Leah Andonov fiolin
 3. Emil Huckle-Kleve fiolin
 4. Bénédicte Royer bratsj
 5. Cecilia Götestam cello

Hør musikere fra orkesteret spille musikk av Bax, Britten og Françaix, omgitt av Munchs malerier.

Engelskmannen Arnold Bax (1883-1953) var foruten komponist poet og forfatter. Han skrev 7 symfonier og en rekke verker i alle formater. Han var interessert i keltisk og norrøn kultur, og denne obokvintetten har preg av irsk stemning i seg.

Benjamin Britten (1913-1976) er nok mest kjent for sin opera Peter Grimes, War Requiem og ikke minst A Young Person’s Guide to the Orchestra, men skrev også filmmusikk og musikk for mindre ensembler. Hans fire stykker for obo er alle standardrepertoir for instrumentet, også hans Fantasikvartett.

Allerede som 10-åring fikk franskmannen Jean Françaix (1912-1997) skryt av Maurice Ravel for sine komposisjonsferdigheter. Han ble uteksaminert fra Paris Conservatoire med 1. pris som pianist, og allerede som 20-åring fikk han suksess som pianist og komponist. Hans kvartett for engelsk horn og strykere er en av relativt få kvartetter for engelsk horn.

Gjennom sesongen kan du høre ulike kammerensembler bestående av orkesterets musikere. Konsertbilletten gir adgang til utstillingen på museet på konsertdagen.

OBS: Konserten begynner presis! Vær ute i god tid, senest 13.30, pga. sikkerhetskontroll ved inngangen på museet. Vesker/bager større enn et A4-ark må låses i skap i kjelleren. Mynt ikke nødvendig.

Drikke er ikke tillatt inn på museet

Billetter

 • Voksen: 200 kr
 • Honnør: 150 kr
 • Student: 100 kr
 • Barn: 50 kr

Konserten inngår ikke i noe abonnement.