Kammermusikk Haydn Brahms

Kammermusikk: Haydn og Brahms

Munchmuseet Konserten har blitt spilt

Kammermusikk: Haydn og Brahms

Hør musikere fra orkesteret spille musikk av Haydn og Brahms, omgitt av Munchs malerier.

Joseph Haydn (1732-1809) er nok ikke like kjent for å bruke sigøynermusikk eller –melodier i sine komposisjoner som Johannes Brahms (1833-1897), men han var ikke ukjent med sigøynermusikk. Hans arbeidsgiver, fyrst Eszterházy, leide bl.a. inn sigøynermusikere til lett underholdning på sitt slott. Denne klavertrioen fra 1795, kanskje hans mest kjente, er også kjent som "Sigøyner-trioen" grunnet at siste sats er skrevet som en «rondo i ungarsk stil». I den engelske noteutgivelsen sto det «Rondo in the Gypsies’ Stile»

Brahms var selv pianist i tillegg til komponist. I denne kvartetten fra 1861 er også siste sats en rondo, kalt "Rondo alla Zingarese", eller sigøyner-rondo. Brahms’ nære venn og Robert Schumanns enke, komponist og pianist Clara Schumann spilte på premieren.

Gjennom sesongen kan du høre ulike kammerensembler bestående av orkesterets musikere. Konsertbilletten gir adgang til utstillingen på museet på konsertdagen.

OBS: Konserten begynner presis! Vær ute i god tid, senest 13.30, pga. sikkerhetskontroll ved inngangen på museet. Vesker/bager større enn et A4-ark må låses i skap i kjelleren. Mynt ikke nødvendig.

Drikke er ikke tillatt inn på museet.

Hva spilles

  • Joseph Haydn Klavertrio nr. 39 i G-dur, Hob. XV/25
  • Johannes Brahms Klaverkvartett nr. 1 i g-moll, op. 25

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 200 kr
Honnør 150 kr
Student 100 kr
Barn 50 kr

Kammermusikk Haydn Brahms

Munchmuseet Konserten har blitt spilt