Ungdom skriver for orkesteret

Denne konserten ble spilt:

  1. Fables of the Late Early Bird
  1. Askim vgs
  2. Edv. Munch vgs
  3. Foss vgs
  4. Lillestrøm vgs
  5. Oslo By Steinerskole

En konsert med fremtidens komponister i fokus.

Hvem skal skrive fremtidens mesterverk for symfoniorkester? Det er umulig å spå om, men uansett hvem det blir, tror vi det kan ha stor verdi for dem å få prøve ut ideene sine tidlig med et fullt orkester tilgjengelig. Tanken bak ung.kom er at unge, talentfulle musikkskapere skal få anledning til å skrive for orkester, høre hvordan det låter og la andre oppleve resultatet.

Stykkene publikum får høre på konserten, er resultatet av en prosess der elevene har fått undervisning i komposisjon og veiledning av en komponist. De har underveis i skoleåret fått prøve ut musikken sin med sinfoniettabesetning, dvs med èn musiker på hver instrumentgruppe. Når selvkomponerte stykker blir fremført med profesjonelle musikere for første gang - ja, det er en ganske spesiell følelse. Og det høres helt annerledes ut enn på digitale komposisjonsverktøy! Elevenes komposisjoner har helt til slutt fått en hjelpende hånd av arrangør Morten Christophersen.

Åpningsverket på konserten er "Fables of the Late Early Bird" av Eirik Hegdal.

Ung.kom er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Komponistforening, Kulturrådet og Oslo-Filharmonien. Prosjektet har gått over flere år, med stadig nye og talentfulle ungdommer.

Konserten er gratis og åpen for alle. Det er ikke nødvendig med billett, bare gå inn i salen og finn deg en plass.

(Foto: Johannes Granseth)

Konserten inngår ikke i noe abonnement.