R. Strauss Alpesymfonien Petrenko

Symfonisk topptur

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Symfonisk topptur

Bli med Oslo-Filharmonien på topptur når Vasily Petrenko guider orkesteret opp de stupbratte fjellsidene i Strauss’ spektakulære Alpesymfoni.

‘Jeg har i alle fall lært meg å orkestrere,’ uttalte Richard Strauss (1864-1949) lakonisk under generalprøven til urfremføringen av En Alpesymfoni i Berlin i 1915. Få komponister har mestret alle kriker og kroker av orkestreringskunsten bedre enn nettopp Strauss. Evnen til å portrettere karakterer, hendelser eller følelser uhyre presist og detaljert kom til nytte både i tonediktene og i operaene. Alpesymfonien begynner i nattens mulm og mørke med et dypt klangteppe som langsomt brer seg ut i orkesteret før messinginstrumentene minner om fjellklatringen som venter. Etter soloppgang er det bare å ta sekken på ryggen og begynne oppstigningen. På veien høres kubjeller og fuglekvitter, og den friske fjelluften fyller øregangene, men foran ligger ikke bare pastoral idyll og vidunderlige vyer, men også lumske isbreer, forrædersk tåke og attpåtil en skikkelig fjellstorm. Strauss’ symfoniske topptur er ikke for sarte sjeler, men holder du deg godt fast, får du en musikalsk opplevelse du aldri glemmer.

(Tekst: Thomas Erma Møller; På bildet: Vasily Petrenko, Foto: CF Wesenberg)

Husk Før konsert-konsert ved studenter/elever fra Barratt Due musikkinstitutt kl. 18.30 i Glasshuset!
På programmet står:

Franz Scubert: "Du bist die die Ruh"
Leonard Bernstein: "Glitter and be gay"

Violetta Peschanskaya, sopran
Akkompagnatør Max Nyberg

Hva spilles

  • Richard Strauss Alpesymfonien

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Det er presentasjon fra scenen v/Vasily Petrenko (ikke Bak notene) men det er Før konsert-konsert ved studenter/elever fra Barratt Due musikkinstitutt kl. 18.30 i Glasshuset.

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 100 - 320 kr
Honnør
Student 100 - 210 kr
Barn 100 kr

R. Strauss Alpesymfonien Petrenko

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt