Kammermusikk Dvorak Brahms

Kammermusikk: Dvorak og Brahms

Konserten har blitt spilt

Kammermusikk: Dvorak og Brahms

Hør musikere fra orkesteret spille musikk av Dvorak og Brahms, omgitt av Munchs malerier.

Både Johannes Brahms og Antonin Dvorak hadde sin forankring i den klassiske romantiske tradisjonen, men begge brukte også folkemusikk-elementer i sin musikk. Brahms skrev sin strykekvintett nr. 2 som en aldrende mann i 1890, som det som var ment å være hans siste verk. Her kan man høre ungarske toner i siste sats. Brahms ble begeistret da han hørte musikken til den yngre Dvorak, og hjalp ham på sin vei til å bli komponist. Dvorak skrev sin strykekvintett nr. 3 i 1893 mens han bodde i USA. Her kan man høre både hans Bøhmske aner og amerikansk folkemusikk. Begge kvintettene er "bratsj-kvintetter", dvs. en kvartett + en bratsj i besetningen. De er spilt inn og fremført sammen på plate og konsert flere ganger tidligere.

Gjennom sesongen kan du høre ulike kammerensembler bestående av orkesterets musikere. Konsertbilletten gir adgang til utstillingen på museet på konsertdagen.

OBS: Konserten begynner presis! Vær ute i god tid, senest 13.30, pga. sikkerhetskontroll ved inngangen på museet. Vesker/bager større enn et A4-ark må låses i skap i kjelleren. Mynt ikke nødvendig.

Drikke er ikke tillatt inn på museet.

Hva spilles

  • Antonin Dvorak Strykekvintett nr. 3 i Ess-dur, op. 97
  • Johannes Brahms Strykekvintett nr. 2 i G-dur, op. 111

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 200 kr
Honnør 150 kr
Student 100 kr
Barn 50 kr

Kammermusikk Dvorak Brahms

Konserten har blitt spilt