Nyttårskonsert Piazzolla Tango

Tango!

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Tango!

Nyttårsfest viet tango, med dansere og andre tangospesialister!

Slipp løs sensualiteten og la tonene og rytmene bite deg forførerisk i øreflippene! Det blir brennhett når Oslo Filharmonien og dirigent Eduardo Strausser byr opp til tango på årets nyttårskonsert. Tangoekspert og bandoneonist Per Arne Glorvigen styrer showet og skrur opp temperaturen mange hakk med gjester som sangeren Luciana Mancini og danserne Cyrena Drusine og Steinar Refsdal. Musikken er selvsagt av Argentinas og hele verdens tangokonge, Astor Piazzolla, men vi har også heftige, og til og med noen norske, godbiter på lur …

Astor Piazzolla (1921−1992) revolusjonerte den argentinske tangoen fra 1950-tallet og framover ved å bringe inn nye instrumenter og elementer i den tradisjonelle danse- og musikkformen. Med udødelige verk som Libertango, Le Grand Tango, Oblivion og Estaciones Porteñas tok han ikke bare tangoen inn i nye stiluttrykk, men også inn i den klassiske konsertsalen. Maria de Buenos Aires er nærmest en liten opera, men hele tiden med de karakteristiske tangorytmene og den distinkte klangen av bandoneon som grunnlag. Piazzolla var ikke bare komponist, men også en virtuos bandoneonist og fremførte ofte sine egne verker.

Det er definitivt også Per Arne Glorvigen (f. 1963). Bandoneonferdighetene og tangointeressen har ledet ham fra Dovre til Paris og Buenos Aires, og han har gjort internasjonal karriere som solist på bandoneon og formidler av argentinsk tango i Norge og Europa. I kveld er han i Oslo for å lede nyttårskonserten der Luciana Mancini er hentet inn for å synge utdrag fra Maria de Buenos Aires. Kveldens dirigent er riktignok fra Brasil, ikke Argentina, men Eduardo Strausser er særlig kjent for sine temperamentsfulle og intense tolkninger, og skulle i så måte være en perfekt tangotraktør.

Men ingen tango uten dans! Cyrena Drusine startet sin karriere som ballettdanser i New York, men ble fullstendig bitt av tangobasillen da hun studerte i Buenos Aires i 2005. Siden har hun vært finalist i verdensmesterskapet i tango og turnert verden rundt som tangodanser. Hun har funnet en dansepartner i norske Steinar Refsdal som ble så fascinert at tangoen at han flyttet til Buenos Aires i 18 måneder for å lære mer. Nå er de begge tangoeksperter og i kveld fyller de scenen i Oslo konserthus med heftige tangotrinn, lekne bevegelser og rå sensualitet.

Velkommen til årets heteste nyttårsfest!

For den som vil utvide konsertopplevelsen, er det mulig både før og etterpå:

I forkant av konserten kan du bestille en argentinsk-inspirert tapastallerken i Glasshuset. (2. etg. over billettskranken) Her kan du bestille: Argentinsk-inspirert tapastallerken

Etter konserten blir det arrangert Nyttårs-milonga i Glasshuset!
La deg rive med av argentinske rytmer under DJ Ina Eriksen. Her kan du møte andre danseglade - du kan danse selv eller bare se på - og du kan sosialisere med musikere, publikum og venner. Gratis inngang for alle med konsertbillett. Milongaen varer til ca 23.30.

(Programtekst: Thomas Erma Møller; På bildet: Cyrena Drusine og Steinar Refsdal; Foto: Kicca Tommasi)

Hva spilles

  • Astor Piazzolla Adios Nonino
  • Osvaldo Pugliese Gallo Ciego
  • Per Arne Glorvigen Tangofo
  • Eladia Blázquez Sin piel
  • Carlos Gardel Por una Cabeza

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 100 - 520 kr
Honnør 100 - 415 kr
Student 100 - 260 kr
Barn 100 kr

Abonnement

Nyttårskonsert Piazzolla Tango

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt