Kammerkonsert Munchmuseet

Kammerkonsert på Munchmuseet

Munchmuseet Konserten har blitt spilt

Kammerkonsert på Munchmuseet

Oslo-Filharmoniens blåsekvintett spiller musikk av fire franske komponister.

OBS! Pga. sikkerhetskontroll på museet ber vi alle om å møte opp senest 13.30!

Paul Taffanel (1844–1908) var en sentral aktør i fransk musikkliv på siste del av 1800-tallet. Han var sin tids ledende fløytist, en svært viktig lærer på instrumentet og dirigent ved Paris-operaen. Den iørefallende og stemningsfulle blåsekvintetten fra 1876 er et av hans mest populære verk.

Claude Debussy (1862–1918) var en av musikkhistoriens største nyskapere. Petite suite ble skrevet for firhendig klaver i 1889, i et mer tradisjonelt tonespråk enn han senere ble kjent for. Suiten ble raskt svært populær, og arrangert for flere ulike besetninger. De første satsene bygger på dikt av Paul Verlaine, og det første beskriver en idyllisk seiltur.

Jaques Ibert (1890–1962) skrev musikk i mange sjangre og vekslet mellom ulike stilarter. Han hadde prøvd seg både som filmpianist og låtskriver da første verdenskrig avbrøt musikkstudiene. Etter krigen satte karrieren fart, og han var en kjent og populær komponist da han skrev sine Trois pièces brèves i 1930.

Darius Milhaud (1892–1974), som studerte sammen med Jacques Ibert, var en svært mangfoldig og produktiv komponist. Han oppdaget jazzen tidlig på 1920-tallet, og den ble en viktig inspirasjonskilde. La cheminée du roi René bygger på filmmusikk til historien om 1400-tallsmonarken René, som hadde sitt hoff like ved der Milhaud vokste opp i Provence.

(Store bilder fra venstre: Darius Milhaud, Claude Debussy og Jacques Ibert. Lite bilde: Paul Taffanel.)

Hva spilles

  • Oslo-Filharmoniens Blåsekvintett "Fin de siècle"
  • Helen Benson fløyte
  • David Friedemann Strunck obo
  • Pierre Xhonneux klarinett
  • Linn Ringstad fagott

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 200 kr
Honnør 150 kr
Student 100 kr
Barn 50 kr

Kammerkonsert Munchmuseet

Munchmuseet Konserten har blitt spilt