Star Wars John Williams

Star Wars

Konserten har blitt spilt

Star Wars

Vi feirer filmhistoriens mektigste og mest berømte lydspor.

’In a galaxy far, far away.’ Vi feirer filmhistoriens mektigste og mest berømte lydspor når John Williams’ episke, dramatiske og fantastiske toner til Star Wars – filmene inntar Oslo Konserthus, live og med fullt symfoniorkester! Den amerikanske filmmusikkeksperten Lucas Richman er vår dirigent på ferden gjennom sfærene sammen med Darth Vader, Luke Skywalker, prinsesse Leia og andre karakterer fra de ikoniske filmene. Og vi har på følelsen at Imperiets nærvær vil merkes i mer enn bare musikalsk forstand... ’May the Force be with you!’

John Williams (f. 1932) står bak noe av den mest stemningsskapende og umiddelbare, men samtidig også symfoniske og storslagne, filmmusikken som finnes. Han har hentet verktøy og inspirasjon fra senromantiske symfonier, tidlig moderne musikk og verk som Holsts Planetene, men mest av alt fra egen fantasi, kreativitet og orkestreringskunst. Kronen på verket er det prisbelønte og umiskjennelige musikalske universet han skapte fra 1977 og fremover til George Lucas’ filmserie ‘Star Wars’.

I ’Star Wars’ er kampen mellom det gode og det onde skutt langt ut i rommet, til en galakse ’langt, langt unna’. Foruten fyrverkeriet av et hovedtema og intenst dramatisk stjernekrigsmusikk, er manges musikalske favoritt den overveldende massive ’Imperial March’, akkompagnert av Darth Vaders uhyggelige hvesing. Andre har forelsket seg i de lyriske temaene som følger prinsesse Leia eller læremester Yoda, og i de mange atmosfæriske klangøyeblikkene serien igjennom.

I kveld viser Richman og Oslo-Filharmonien frem hele spekteret i Williams’ unike filmmusikkunivers. Velkommen til en utenomjordisk musikalsk opplevelse!

(Tekst: Thomas Erma Møller)

Hva spilles

  • John Williams Musikk fra Star Wars-filmene

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Ikke Bak notene. Dirigent Lucas Richman er konferansier på konserten

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 100 - 470 kr
Honnør 100 - 375 kr
Student 100 - 235 kr
Barn 100 kr

Abonnement

Star Wars John Williams

Konserten har blitt spilt