Sergej Rachmaninoff: Pianokonsert nr. 3Lytt

Pianistenes K2

Denne konserten ble spilt:

  1. Pianokonsert nr. 3
  1. Vasily Petrenko dirigent
  2. Lukáš Vondráček piano

Legendariske ‘Rach 3’ er for pianister det K2 er for klatrere – utfordringen du bare må klare for å nå verdenstoppen.

Mange pianistkarrierer kveles i mislykkede forsøk, men kommer du gjennom de tekniske hindrene med surstoffet i behold, legger du hele verden for dine fingre. Det har unge Lukáš Vondráček gjort for lengst og nå kommer han til Oslo for å bestige og begeistre.

Ikke la deg lure! Den hypnotisk enkle melodien i åpningen av Sergej Rachmaninoffs (1873-1943) Pianokonsert nr. 3 (1909) er starten på en konsert som inneholder noen av de mest krevende partiene og komplekse pianofigurene på repertoaret. Heldigvis går det sjelden så galt som med David Helfgott, pianisttalentet som ble sinnsforstyrret i sin besettelse på å lære ’Rach 3’, severdig fremstilt i filmen ’Shine’ (1996). Pianokonsert nr. 3 er likevel langt mer enn et svennestykke for ambisiøse pianister. Det bugner av Rachmaninoffs deilige melodier, syder av fargerik russisk klangbehandling og viser komponisten fra sin aller skarpeste side hva angår uttrykk, karakter og form.

(Tekst: Thomas Erma Møller; På bildet: Lukáš Vondráček; Foto: Irene Kim)

Få med deg gratis Før konsert-konsert i Glasshuset kl. 18.30!: 'Rondokvartetten' fra Unge talenter ved Barrat Due musikkinstitutt spiller utdrag fra Borodins strykekvartett nr. 2 og Mendelssohns stykekvartett op. 80 i f-moll.
Baren er åpen - velkommen!

Billetter

  • Voksen: 100 - 320 kr
  • Student: 100 - 210 kr
  • Barn: 100 kr

Konserten inngår i flg. abonnement:

Bak notene

Ikke Bak notene - Vasily Petrenko presenterer fra scenen ved konsertstart (Kort & klassisk)