Kort & klassisk Rachmaninoff Petrenko

Pianistenes K2

Konserten har blitt spilt

Pianistenes K2

Legendariske ‘Rach 3’ er for pianister det K2 er for klatrere – utfordringen du bare må klare for å nå verdenstoppen.

Mange pianistkarrierer kveles i mislykkede forsøk, men kommer du gjennom de tekniske hindrene med surstoffet i behold, legger du hele verden for dine fingre. Det har unge Lukáš Vondráček gjort for lengst og nå kommer han til Oslo for å bestige og begeistre.

Ikke la deg lure! Den hypnotisk enkle melodien i åpningen av Sergej Rachmaninoffs (1873-1943) Pianokonsert nr. 3 (1909) er starten på en konsert som inneholder noen av de mest krevende partiene og komplekse pianofigurene på repertoaret. Heldigvis går det sjelden så galt som med David Helfgott, pianisttalentet som ble sinnsforstyrret i sin besettelse på å lære ’Rach 3’, severdig fremstilt i filmen ’Shine’ (1996). Pianokonsert nr. 3 er likevel langt mer enn et svennestykke for ambisiøse pianister. Det bugner av Rachmaninoffs deilige melodier, syder av fargerik russisk klangbehandling og viser komponisten fra sin aller skarpeste side hva angår uttrykk, karakter og form.

(Tekst: Thomas Erma Møller; På bildet: Lukáš Vondráček; Foto: Irene Kim)

Få med deg gratis Før konsert-konsert i Glasshuset kl. 18.30!: 'Rondokvartetten' fra Unge talenter ved Barrat Due musikkinstitutt spiller utdrag fra Borodins strykekvartett nr. 2 og Mendelssohns stykekvartett op. 80 i f-moll.
Baren er åpen - velkommen!

Hva spilles

  • Sergej Rachmaninoff Pianokonsert nr. 3

Varighet

Medvirkende

Bak notene

Ikke Bak notene - Vasily Petrenko presenterer fra scenen ved konsertstart (Kort & klassisk)

På «Bak notene» får du vite litt om musikken som spilles, før konserten.

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 100 - 320 kr
Honnør
Student 100 - 210 kr
Barn 100 kr

Kort & klassisk Rachmaninoff Petrenko

Konserten har blitt spilt