Utendørskonsert Slottsplassen Brueggergosman Marshall

Utendørskonsert på Slottsplassen

Utendørskonsert på Slottsplassen

Oslo-Filharmonien feirer sommeren og tjuvstarter sesongen ‘in American style’ med utendørskonsert på Slottsplassen.

Vi er sikre på at Gershwins Rhapsody in Blue og Bernsteins West Side Story vil gi den symfoniske sommerluften i hovedstaden en distinkt og umiskjennelig blålig farge. Det blir dristige rytmer, hete musikalmelodier og ’coole’ jazzklanger, særlig når det hele ledes av den britiske Gershwin-eksperten Wayne Marshall og krydres med den kanadiske sopranen Measha Bruegergosman. Vi garanterer en heftig opplevelse!

George Gershwin (1898-1937) og Leonard Bernstein (1918-1990) fant ulike måter å kombinere sterke amerikanske musikktradisjoner på. Gershwin slo for alvor gjennom med den ikoniske Rhapsody in Blue (1924) der klassiske elementer og solistisk virtuositet er fusjonert med ‘jazz-effekter’ og populærkulturelle referanser. Resultatet ble ett av de mest populære konsertstykkene i amerikansk musikkhistorie, og stykket er like populært i dag som den gang.

Bernstein er kanskje aller mest kjent i orkesterverden som stor dirigent, men han var også en seriøs komponist, og ett av høydepunktene i så måte er musikken til musikalen West Side Story (1957). Også disse tonene blander klassisk tradisjon og jazzelementer, og preges av enorm rytmisk kompleksitet, og presenterer en så stor rikdom og variasjon at det nærmest er umulig å putte dem i bås. Noen av de mest berømte numrene er ’Somewhere’, ’Mambo’, ’America’ og ’Maria’. Bernstein har selv samlet symfoniske danser fra musikalen.

Det er fri adgang til konserten.

(Tekst: Thomas Erma Møller)

(Foto: Andrey Omelyanchuk)

Hva spilles

  • George Gershwin Rhapsody in Blue
  • George Gershwin Summertime fra Porgy and Bess
  • Trad. Going up a yonder
  • Richard Strauss Im Abendrot fra Vier letzte Lieder
  • Leonard Bernstein Symfoniske danser fra West Side Story

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen
Honnør
Student
Barn

Utendørskonsert Slottsplassen Brueggergosman Marshall