Crescendo Prokofjev Mørk Petrenko

Prokofievs femte med Ung Filharmoni

Konserten har blitt spilt

Ung Filharmoni © Valdres Sommersymfoni/Tom Henning Bratlie

Prokofievs femte med Ung Filharmoni

Morgendagens orkestermusikere i Ung Filharmoni spiller Prokofjevs femte symfoni sammen med Oslo-Filharmonien, og stjernecellist Truls Mørk er solist i Dvoráks cellokonsert.

Sergej Prokofjev (1891-1953) skrev sin femte symfoni i løpet av én måned sommeren 1944 og kalte den kulminasjonen av en lengre periode i sitt kreative liv. Oslo-Filharmonien spiller sammen med prosjektorkesteret Ung Filharmoni på denne konserten, og det sammensatte orkesteret ledes av vår sjefdirigent Vasily Petrenko.

– Symfoni nr. 5 er Prokofievs mesterverk og en av de flotteste symfonier som er blitt skrevet, sier Petrenko.

– Den har enorm energi, men også ekstremt neddempede partier. Å spille symfonien som ung musiker er en helt utrolig opplevelse!

Antonín Dvorák skrev sin cellokonsert i h-moll under et vinteropphold i New York, der han var direktør for nasjonalkonservatoriet, og den ble urfremført i London i 1896. Siden har konserten blitt en av de aller mest populære for instrumentet, og Oslo-Filharmonien har tidligere spilt den inn sammen med ukas solist Truls Mørk, en av verdens fremste cellister.

Konserten åpner med et bestillingsverk av den norske komponisten Michael Grolid (f. 1997).

Ung Filharmoni er en del av talentprogrammet Crescendo, et samarbeid mellom Senter for talentutvikling Barratt Due, Festspillene i Bergen og Oslo-Filharmonien. Valdres Sommersymfoni er også samarbeidspartner for Ung Filharmoni.

De franske internasjonale TV-kanalene Mezzo & Mezzo Live HD overfører konserten direkte.

Hva spilles

  • Michael Grolid Fanfare
  • Antonin Dvořák Cellokonsert
  • Sergej Prokofjev Symfoni nr. 5

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 100 - 470 kr
Honnør 100 - 375 kr
Student 100 - 235 kr
Barn 100 kr

Crescendo Prokofjev Mørk Petrenko

Konserten har blitt spilt