Elgar Bruch Mozart Zukerman

Bruchs fiolinkonsert med Zukerman

Konserten har blitt spilt

Pinchas Zukerman © Cheryl Mazak

Bruchs fiolinkonsert med Zukerman

Fiolinlegenden Pinchas Zukerman dirigerer musikk av Elgar og Mozart og er selv solist i Max Bruchs berømte fiolinkonsert nr. 1.

Israelske Pinchas Zukerman slo gjennom som fiolinist på 1960-tallet og debuterte som plateartist i 1969. Det skulle bli begynnelsen på en svært suksessrik karriere med over 100 utgivelser og flere høythengende utmerkelser. Allerede i 1970 begynte han å dirigere, og han har siden hatt en rekke dirigentverv og -stillinger parallelt med sitt virke som fiolinist, bratsjist og pedagog.

Konserten åpner med to populære små stykker av Edward Elgar, Chanson de matin og Chanson de nuit. Max Bruch skrev til sammen tre fiolinkonserter, men den første i g-moll fra 1866 er den mest spilte. På denne konserten vil Pinchas Zukerman både lede orkesteret og være solist. Siste verk på programmet er også i g-moll: Wolfgang Amadeus Mozarts berømte symfoni nr. 40.

Konserten "Døden i Venedig" som opprinnelig var satt opp på denne datoen, er dessverre utsatt på ubestemt tid på grunn av sykdom.

Hva spilles

  • Edward Elgar Chanson de matin
  • Edward Elgar Chanson de nuit
  • Max Bruch Fiolinkonsert nr. 1 i g-moll
  • Wolfgang Amadeus Mozart Symfoni nr. 40 i g-moll

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 100 - 470 kr
Honnør 100 - 375 kr
Student 100 - 235 kr
Barn 100 kr

Elgar Bruch Mozart Zukerman

Konserten har blitt spilt