Grieg Bach Breie Nyhus Flemström

Freiakonserten

Freiakonserten

Onsdag 15. juni er det duket for den tradisjonsrike Freiakonserten med Oslo-Filharmonien.

Konserten finner sted i den flotte, opprinnelige kantinen i Freia sjokoladefabrikker på Johan Throne Holsts plass 1 på Rodeløkka, med 12 originale malerier av Edvard Munch på veggene.

Pianist Ingfrid Breie Nyhus spiller Slåttepiano, hennes egne improvisasjoner over slåttematerialet Edvard Grieg brukte i sitt opus 72; hardingfeleslåtter fra Telemark etter blant andre Myllarguten. Hun spiller for anledningen på flygelet Grieg i sin tid fikk i gave av pianofabrikanten Bechstein. Senere sto det hjemme hos Johan Halvorsen fram til hans enke ga det til Freiasalen.

På programmet står også Edvard Griegs Holbergsuite og J.S. Bachs Suite i h-moll, sistnevnte med Oslo-Filharmoniens solofløytist Per Flemström som solist. Konserten ledes av orkesterets 1. konsertmester Terje Tønnesen.

Den årlige Freiakonserten har vært spilt i snart 80 år. I tillegg til flott musikk får man tilgang til Freiaparken, dørene til park og sal åpner kl. 19.00. Det serveres kaffe og sjokolade (gratis), og det blir mulighet til å kjøpe vin.

Hva spilles

  • J.S. Bach Suite i h-moll
  • Trad./Ingfrid Breie Nyhus Slåttepiano, slåtter etter Myllarguten og Edvard Grieg
  • Edvard Grieg Holbergsuite

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 300 kr
Honnør - kr
Student 150 kr
Barn 100 kr

Grieg Bach Breie Nyhus Flemström