Kammerkonsert Munchmuseet Borodin Strauss

Kammerkonsert på Munchmuseet

Munchmuseet Konserten har blitt spilt

Kammerkonsert på Munchmuseet

Da Richard Strauss skrev sine Metamorfoser høsten 1944 og våren 1945, var han naturlig nok preget av verdensbegivenhetene som utspilte seg.

Richard Strauss (1864-1949) hadde samarbeidet med naziregimet, men var sterkt kritisk til mye av deres politikk. Nå sørget han bittert over at de hadde kjørt den rike tyske kulturen i grøfta, og verket kan sees som et minnesmerke over noen av høydepunktene tysk kultur hadde frembrakt; her er det referanser både til Beethovens tredje og femte symfoni og til musikk av Mozart og J.S. Bach.

Metamorfose betyr forvandling, men Strauss kom aldri med noen inngående forklaring av tittelens betydning. Trolig var den på en eller annen måte inspirert av Goethes Metamorfoser, Strauss leste hans bøker ivrig på denne tiden. Den ferdige versjonen av Metamorfoser, som Strauss fullførte 12. april 1945 og som ble urfremført i Zürich året etter, er skrevet for 23 strykere. I 1990 ble det i Sveits funnet en ukjent, tidlig versjon av stykket for strykeseptett, og cellisten Rudolf Leopold arrangerte en fullstendig utgave basert på septettskissene kombinert med den fullførte versjonen fra 1945.

Konserten starter presis! Vær ute i god tid, og beregn ekstra tid til garderobe m.m. pga. sikkerhetskontroll på museet. Konsertbilletten gir adgang til utstillingen. Museet stenger kl. 16.00. Om du vil se utstillingen må dette gjøres før konserten.

Hva spilles

  • Borodin Strykesekstett d-moll
  • Strauss Metamorphosen

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 200 kr
Honnør 150 kr
Student 100 kr
Barn 50 kr

Kammerkonsert Munchmuseet Borodin Strauss

Munchmuseet Konserten har blitt spilt