Julekonsert Helseth Tødenes Kråkevik

Julekonsert med kor og solister

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt

Julekonsert med kor og solister

På julekonsertene våre setter vi inn massive ressurser for å få deg i tidenes julestemning: Glitrende solister, et par hundre festkledde sangere og musikere, tidløse julefavoritter og klassisk musikk med jul i kantene.

Juleklassikere finnes i mange formater, og denne kveldens utvalg er skreddersydd for besetningen: Folketoner som Mitt hjerte alltid vanker, allsangfavoritter som Deilig er jorden, den eldgamle melodien til Det hev ei rose sprunge, paradenummeret O helga natt og Felix Mendelssohns versjon av Hark! the herald angels sing er noe av det du kan glede deg til.

Julesanger dominerer naturlig nok programmet på en julekonsert, men Oslo-Filharmonien får også skinne i førjulstiden med orkesterstykker av Richard Strauss og Alexander Glazunov. Og Oslo Filharmoniske Kor får god anledning til å briljere i åpningen fra J.S. Bachs juleoratorium, Jauchzet, froh locket.

22-åringen Bror Magnus Tødenes fra Eiksund på Sunnmøre har hatt en rakettaktig utvikling siden han begynte med klassisk sang første året på videregående skole. Etter studier med Kåre Bjørkøy i Trondheim og Elisabeth Norberg-Schulz i Roma gav han ut sin kritikerroste CD Remembering Jussi i 2014 og gikk i september 2015 helt til topps i Renata Tebaldi-konkurransen for sangere.

Tine Thing Helseth trenger knapt noen introduksjon for musikkinteresserte nordmenn. Trompetisten fra Vålerenga ble landskjent som vinner av NRKs talentkonkurranse Virtuos i 2006, der hun også fikk 2. plass under den internasjonale finalen i Wien. Siden har hun etablert seg som solist i den ypperste internasjonale trompeteliten og som eminent bandleder for Ten Thing Brassensemble.

Kveldens dirigent Cathrine Winnes studerte saksofon og direksjon ved Norges musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og har siden dirigert en rekke av symfoniorkestrene i Norge og Norden. Hun er i dag sjefdirigent for Östgöta Blåsarsymfoniker i Linköping i Sverige og overtar samme stilling i Blåsersymfonikerna i Stockholm høsten 2016.

Herborg Kråkevik, en av av våre dyktigste scenekunstnere, er sangsolist og kveldens konferansier.

Varighet

Medvirkende

Billetter

Priser

Prisgrupper Pris
Voksen 150-320 kr
Honnør - kr
Student - kr
Barn 100 kr

Abonnement

Julekonsert Helseth Tødenes Kråkevik

Oslo Konserthus Konserten har blitt spilt