Ny på konsert?

​Vi i Oslo-Filharmonien ønsker at alle skal føle seg hjertelig velkommen til konsert. Her finner du samlet en del praktisk informasjon som kan være nyttig om du er ny i salen.

151222  Oslo  Filharmonien  Ny Pa Konsert

Hvis du vil vite litt om musikken som spilles, kan du komme litt tidligere og få forhåndsinformasjon om konserten på «Bak notene». Det er gratis adgang, og salg av forfriskninger. Info om hvem som innleder vil normalt ligge på nettsiden for konserten. Av og til får du møte kveldens dirigent eller solist.

Bak notene foregår på torsdager og fredager kl. 18.30 i Glasshuset (over foajeen), bortsett fra på konserter med konferansier.

På onsdagskonsertene i Kort & klassisk-serien inngår informasjon om musikken i konserten.

Hvor lenge varer konserten?

Lengden varierer, og på nettsiden for hver konsert står det hvor lenge den er forventet å vare. Hvis det er med solist på konserten, er det ikke uvanlig at det blir ekstranummer, så det kan gå litt over tiden.


Garderober

Garderobenummer står på billetten. Garderobene holdes låst under konsert, men huset tar ikke ansvar for tap av verdisaker.


Servering

Serveringsdiskene på begge foajéplan er åpne før konsert og i pausen. For å unngå kø kan du bestille og betale pauseservering før konserten ved en av diskene.


Konsertprogram

Det lages program til de fleste konsertene. Her finner du fyldig Informasjon om dirigent, solist(er) og musikkens om spilles. Når det fremføres verker med tekster, trykkes tekstene som regel også i norsk versjon. Programmene selges både i foajeene og i salen.


Adgang til salen

Kommer du for sent, slipper du dessverre ikke inn i salen før verket eller satsen er slutt.

Hvis du må forlate salen før konsertslutt, benytt dørene bak i salen. Vaktene viser deg hvor du skal gå.


Ro under konserten

Orkesteret spiller normalt uten forsterkning, og det betyr at lydnivået varierer fra veldig kraftig til musestille. Når musikken er svak, høres alle lyder godt, enten det er hvisking, hosting eller andre ting. Så av hensyn til de andre på konserten bør en være så stille som mulig. Men ikke få panikk om du må hoste litt; ingen forventer at det skal være fullstendig lydløst på konsert!


Parkering

Parkeringsplassene under Konserthuset har også HC-plasser. Avgift betales etterskuddsvis, så du trenger ikke tenke på om parkeringstiden utløper. Vi oppfordrer alle til å betale parkeringsavgiften i betalingsautomaten FØR man kjører ut. Det hindrer kø i bommen ved utkjøring!


Kleskode

Du trenger ikke å pynte deg for å gå på konsert med Oslo-Filharmonien!