Ny på konsert?

​Vi i Oslo-filharmonien ønsker at alle skal føle seg hjertelig velkommen til konsert. Her finner du samlet en del praktisk informasjon som kan være nyttig om du er ny i salen.

Foto John-Halvdan Halvorsen.

Bak notene

Hvis du vil vite litt om musikken som spilles, kan du komme litt tidligere og få forhåndsinformasjon om konserten på «Bak notene». Det er gratis adgang, og salg av forfriskninger. Info om hvem som innleder vil normalt ligge på nettsiden for konserten. Av og til får du møte kveldens dirigent eller solist.

Bak notene foregår på torsdager og fredager kl. 18.30 i Glasshuset (over foajeen), bortsett fra på konserter med konferansier.

På onsdagskonsertene i Kort & klassisk-serien inngår informasjon om musikken i konserten.

Hvor lenge varer konserten?

Lengden varierer, og på nettsiden for hver konsert står det hvor lenge den er forventet å vare. Hvis det er med solist på konserten, er det ikke uvanlig at det blir ekstranummer, så det kan gå litt over tiden.

Garderober

Garderobenummer står på billetten. Det første nummeret indikerer hvilken garderobe du skal bruke. Det er åtte garderober i Oslo Konserthus, og når du kommer inn i konserthuset er partallsgarderober på venstre side og oddetallsgarderober på høyre side. Garderobene holdes låst under konsert, men huset tar ikke ansvar for tap av verdisaker.

Servering

Serveringsdiskene på begge foajéplan er åpne før konsert og i pausen. For å unngå kø kan du bestille og betale pauseservering før konserten ved en av diskene.

Konsertprogram

Det lages program til de fleste konsertene. Her finner du informasjon om dirigent, solist(er) og musikken som spilles. Når det fremføres verker med tekster, trykkes tekstene som regel også i norsk versjon. Programmet er gratis så langt opplaget rekker, og kan også leses digitalt på ofo.no/program

Adgang til salen

Kommer du for sent, slipper du dessverre ikke inn i salen før verket eller satsen er slutt.

Hvis du må forlate salen før konsertslutt, benytt dørene bak i salen. Vaktene viser deg hvor du skal gå.

Ro under konserten

Orkesteret spiller normalt uten forsterkning, og det betyr at lydnivået varierer fra veldig kraftig til musestille. Når musikken er svak, høres alle lyder godt, enten det er hvisking, hosting eller andre ting. Så av hensyn til de andre på konserten bør en være så stille som mulig - og ikke minst skru av lyd på telefon og smartklokker. Men ikke få panikk om du må hoste litt; ingen forventer at det skal være fullstendig lydløst på konsert!

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på parkeringsplassen som ligger under Konserthuset. Her er det også HC-parkering. Parkeringsplassen er åpen mot avgift alle dager hele døgnet. Se Aimo Park sine sider for informasjon om betaling.

Kleskode

Du trenger ikke å pynte deg for å gå på konsert med Oslo-filharmonien!