Musikkmattenøtt

Oslo-Filharmonien skal på turné. Klarer du å finne ut hvor mye det koster?

Edvard Grieg: In the Hall of the Mountain King

Dirigent Vasily Petrenko

Oslo-Filharmonien spiller I Dovregubbens hall av Edvard Grieg.

Oslo-Filharmonien skal på turne til Lom. De skal spille I Dovregubbens hall av Edvard Grieg. 68 musikere skal på tur. I tillegg må de ha med seg gode hjelpere fra administrasjonen, tilsammen 8 personer. Dirigenten Vasily Petrenko skal også være med. Kostnadene handler om transport av personer og instrumenter, samt kost og losji. 


KOSTNADER

Transport: Buss/tog tur-retur for de som skal være med koster 90 000 NOK. Transport tur-retur av instrumentene koster 17 500 NOK. 

Kost: Alle musikerne og de 8 i administrasjonen får mat på hotellet. Dette koster 679 NOK per person. Dirigenten betaler maten selv. 

Losji: Alle musikerne og de 8 fra administrasjonen skal bo én natt på hotell. Prisen for et enkeltrom er 1100 NOK per person per natt. Dirigenten skal bo på et rom som koster 1500 NOK per natt, i én natt.  


Hvor mye koster turneen?


Fasit: Lærer har svaret. 

Lær om komponisten

Edvard Grieg regnes som Norges største komponist. Han levde fra 1843 til 1907 og bodde i Bergen.

Grieg lot seg inspirere av norsk folkemusikk. Derfor hører du folkeviser og slåtter i musikken hans, også i de store orkesterverkene. I Dovregubbens hall som du nå har hørt, er del av musikken til teaterstykket Peer Gynt, skrevet av den like kjente forfatteren Henrik Ibsen.

Les mer om Grieg her.

Hør hele Peer Gynt her.