Vasily Petrenko nominert til årets utøver

Oslo-Filharmoniens sjefdirigent Vasily Petrenko er blant de nominerte i kategorien «Artist of the Year» til prestisjeprisen Gramophone Awards.

Vasily Tommel Opp

Vasily Petrenko er nominert til en av de mest prestisjetunge prisene innen klassisk musikk, Gramophones "Artist of the Year". (Foto: Fred-Olav Vatne/Oslo-Filharmonien)

Gramophone Awards deles ut av det britiske musikkmagasinet Gramophone til klassiske musikere og dirigenter fra hele verden, og årets prisutdeling finner sted i London i september. Hvem som blir «Artist of the Year» er opp til publikum, som kan stemme på de nominerte frem til 31. juli.

Se hele listen: Gramophone Artist of the Year 2017

Vasily Petrenko er den eneste dirigenten blant de ti nominerte, og nominasjonen grunngis på følgende måte på Gramophones nettside:

"Når noen kan ta to av de mest fremførte symfoniene på repertoaret (Tsjaikovskijs nr. 4 og 6, sammen med den sjeldnere spilte nr. 3) og få dem til å låte helt nytt – og forbløffende originalt – er det på tide å rette seg opp i stolen. Vasily Petrenko, som er godt etablert i Oslo i tillegg til i sitt kjære Liverpool-orkester, er virkelig på vei opp, og hans innfallsvinkel til det russiske repertoaret er og blir enormt fengslende."

Den forrige dirigenten som fikk prisen, var estiske Paavo Järvi i 2015. Vasily Petrenko mottok prisen som «Young Artist of the Year» i 2007, året etter at han tok over som sjefdirigent for Liverpool-filharmonien.

Her kan du stemme: Vote for the Gramophone Artist of the Year 2017

Les også: Vasily becomes Citizen of Honour