Startet jubileumsfesten i nye konsertantrekk

Foran 20 000 publikummere på Slottsplassen kunne musikerne i orkesteret entre scenen i splitter nye konsertantrekk. Mye takket være en generøs gave fra Oslo-Filharmoniens Venner.

Skrevet av Liv-Randi Holann

− Vi er veldig glad for å overrekke denne gaven og anledningen kunne ikke passet bedre, sier Ane Wadd-Oseth, styreleder i venneforeningen.

Gaven består av et økonomisk bidrag på en million kroner, som dekker størstedelen av kostnaden ved nytt konsertantrekk til alle musikerne i orkesteret. Pengene har blitt samlet inn over flere år av entusiaster i venneforeningen og siden blitt forvaltet i et fond. På et ekstraordinært årsmøte i år ble det enstemmig vedtatt at pengene skulle gå til støtte til innkjøp av nye konsertantrekk.

− Det var også viktig for oss at gaven skulle gagne alle musikerne, forteller Wadd-Oseth.

Antrekkene består for herrene av fullt gallaantrekk, det vil si kjole og hvitt, eller dress og damene har fått to ulike antrekk for å matche herrenes. Det er House of Singles som har levert herreantrekkene, til svært gunstige priser. Dameantrekkene er designet av Ingrid Nylander og sydd av Kari Evjan, i firmaet Syco.

Orkesterleder Roger Olstad forteller om god respons blant musikerne selv.

− Det er lenge siden sist vi skiftet ut alle antrekkene og musikerne er svært fornøyd med resultatet, sier Olstad.

De nye antrekkene kan du selv se når orkesteret inntar podiet under jubileumssesongåpningen som starter onsdag 21. august.