− Jeg håper det står et konserthus der om fem år

− Det er veldig gøy å kunne synliggjøre muligheten som nå finnes på Filipstad, sier Ingrid Røynesdal om søndagens TV-konsert.

Skrevet av Fred-Olav Vatne

Oslo-Filharmoniens direktør Ingrid Røynesdal.

Foto Fred-Olav Vatne

24. juni i år kom vedtaket i Oslo bystyre om områdereguleringen på Filipstad. Oslo-Filharmonien har de siste sju årene arbeidet for at et fremtidig konserthus skal stå der.

− Det var en stor milepæl at områdereguleringen kom på plass, sier Ingrid Røynesdal.

− Tomta Oslo-Filharmonien har vært interessert i, kalles A1. For at det skal kunne realiseres et konserthus på A1, må tomta vedtas til kulturformål. Og med områdeplanen er det nå klart. Jeg var spent helt til det siste om de ville klare å bli enige om de store hovedgrepene for bydelen. Det er en bydel der svært mange har interesser.

Muligheten for et konserthus er nevnt i vedtaket

Ikke bare er tomta reservert kulturformål, muligheten for et konserthus er spesifikt nevnt:

− Det står i en tilleggsmerknad til vedtaket at flertallet er glad for at det nå er lagt til rette for muligheten for et konserthus på A1, sier Røynesdal.

Det er fortsatt er mye arbeid som gjenstår før et eventuelt prosjekt kan realiseres:

- Det er nå det detaljerte arbeidet for å forsøke å få til dette prosjektet virkelig begynner. Det er mange ting som må avklares og besluttes for å sikre at dette kan bli det fantastiske konserthuset som vi mener at byen, musikklivet og orkesteret fortjener. Men dette arbeidet må gjøres veldig grundig − både praktisk og økonomisk.

Vil vise frem hvor fantastisk tomta er

Hvordan den videre prosessen på Filipstad blir, gjenstår fortsatt å se, men Ingrid Røynesdal er optimistisk:

− Jeg håper det står et konserthus der om fem år. Da skal veldig mye gå bra, men det er mulig. A1-tomta ligger i det som skal bli Hans Jægers kvartal, og det er flere som påpeker at nettopp dette kvartalet bør bli det første utbygningsområdet på Filipstad.

Oslo-Filharmoniens TV-konsert søndag kveld finner altså sted der et nytt konserthus kan bli reist:

− Vi tenkte at det var utrolig morsomt å synliggjøre at nå finnes muligheten der. Vi vil vise frem for et stort publikum hvor fantastisk tomta er og hvilke muligheter som ligger der for hele byen.

Les mer: Se Oslo-Filharmonien i TV-konsert fra Filipstad