Ny dobbel-CD med Prokofjevs Romeo og Julie

Oslo-Filharmoniens nye dobbel-CD inneholder Prokofjevs komplette ballettmusikk til Romeo og Julie. − Jeg har drømt om å få spille inn denne balletten siden barndommen, sier sjefdirigent Vasily Petrenko.

Prokofjev-albumet kan blant annet kjøpes i Lawo Store; i butikken ved Oslo Konserthus eller på nett.

Russisk musikk har vært en vesentlig del av Oslo-Filharmoniens konserter og innspillinger i årene med Vasily Petrenko ved roret, men har også hatt en betydelig plass på orkesterets repertoar helt siden innspillingene med daværende sjefdirigent Mariss Jansons på 1980- og 1990-tallet.

Orkesteret spilte inn Prokofjevs suite nr. 1 og 2 fra Romeo og Julie i 1989, men aldri hele balletten − før nå. Heller ikke Vasily Petrenko har spilt inn balletten tidligere.

Petrenko slår fast at innspillingen for ham er en drøm som har gått i oppfyllelse:

− Jeg har drømt om å få spille inn denne balletten siden barndommen, da jeg hørte musikken for første gang, sier han.

− Og jeg er veldig glad for at det skjedde med et så fremragende orkester som Oslo-Filharmonien!

− En makeløs mester i orkestrering

Prokofjevs partitur omfatter tenorsaksofon, fire mandoliner, kornett, celesta, orgel, piano og tallrike perkusjonsinstrumenter. Den rike orkestreringen skaper unike klangmuligheter som Prokofjev benytter på mesterlig vis i sine musikalske illustrasjoner av verdens mest ikoniske kjærlighetshistorie.

− Prokofjevs Romeo og Julie er en av historiens beste balletter, sier Vasily Petrenko.

− Den er helt unik i sin klarhet, musikken og karakterene står tydelig fram og den er full av pasjon, oppriktighet og dramatikk. Prokofjev var alltid i stand til å skape utrolige melodier og fikk dem til å låte naturlig. Han var også en makeløs mester i orkestrering.

Den nye dobbel-CD-en er Oslo-Filharmoniens andre innspilling med Vasily Petrenko på platemerket Lawo. Den første utgivelsen, med Skrjabins tredje og fjerde symfoni fra 2015, ble hyllet av anmelderne som "guddommelig og detaljrik" og "imponerende".

Oslo-Filharmoniens samarbeid med Lawo fortsetter med Skrjabins to første symfonier. I sesongen 2016−2017 begynner også en serie innspillinger av Richard Strauss' musikk, blant annet av Ein Heldenleben og Also sprach Zarathustra.

Kjøp CD-en: Lawo Store nettbutikk