Prisvinnende musikkattraksjon går inn i sin andre sesong

Besøk Musikkfabrikken på Hunderfossen Eventyrpark og opplev en opplevelse som blander lek med musikk og spesialeffekter med Oslo-filharmoniens musikere.

Skrevet av John-Halvdan Olsen-Halvorsen

I mai 2023 åpnet 4D-attraksjonen Musikkfabrikken på Hunderfossen Eventyrpark. Her får barn og voksne en unik opplevelse av Oslo-filharmoniens orkester, en vakker filmopplevelse, artige spesialeffekter og lek med musikk og farger.

– Hele meningen med Musikkfabrikken er å vise musikkformidling på en gøyal måte, hvor barn og unge kan kjenne igjen flere kulturelle og teknologiske referanser, sier skaperen av Musikkfabrikken, Sigurd Slåttebrekk.

– Svært få barn og barnefamilier går på konserter og ser symfonikonserter, men her får man en mulighet til å prøve noe nytt.

Slåttebrekk er klassisk pianist, opptatt av musikkformidling og startet Animando - kjent for å ha skapt redningsskøyta Elias.

Vant fornøyelsesparkenes «bransje-Oscar» for beste attraksjon

I 2023 kunne man for første gang besøke Musikkfabrikken - noe 80 000 besøkende valgte å gjøre i den første sesongen.

– Publikums tilbakemeldinger har vært helt overveldende positive fra både store og små, sier direktør i Hunderfossen eventyrpark, Hogne Høstmælingen.

I november 2023 ble det klart at Musikkfabrikken ble tildelt den internasjonale THEA-prisen for beste attraksjon med begrenset budsjett. Selve prisutdelingen fant sted i mars 2024 i Los Angeles.

Hva er musikkfabrikken?

I Musikkfabrikken opplever du alt fra slapstickhumor til vakre bilder og musikk i verdensklasse. Reisen starter i “preludiet” hvor du får oppleve en ekte, akustisk konsert på et selvspillende piano. I 4D kinoen møter vi Herbert som har synestesi . Det starter som et problem. Men, på slutten blir det til en superkraft som resulterer i en eksplosjon av fargerik synestesi. Vi får se at Herbert dirigerer et fullstendig orkester i en fantastisk scene med effekter i flere dimensjoner.

I den siste delen av Musikkfabrikken kan du selv prøve ut Herbert sin superkraft fra 4D filmen. Lasersensorer lar deg skape vakker synestesieffekter på veggene og det er også elementer fra spillverdenen her. Rommet har spesialtilpasset musikk av Oslo-filharmonien, spilt på avanserte surroundhøyttalere. Dette gir deg en unik lytteopplevelse og følelsen av å stå midt i orkesteret, på dirigentens plass, omgitt av alle de forskjellige instrumentene i orkesteret.

Musikk i "Preludiet"

Edvard Grieg: Notturno, fra Lyriske stykker op. 54 nr. 4
Edvard Grieg: Fra Norske danser, op. 35 nr. 1 og 2, for firhendig klaver.

Musikk til 4D-film

Johann Strauss d.y.: Utdrag fra Pizzicato-Polka
Johann Strauss d.y.: Utdrag fra Frühlingsstimmen
Nikolaj Rimskij-Korsakov: Utdrag fra Scheherazade, op. 35
Johann Strauss d.y.: Utdrag fra Unter Donner und Blitz

Musikk til Sanserommet

Claude Debussy: Passepied og Clair de Lune fra Suite bergamasque, arr. André Caplet

Velkommen til Musikkfabrikken på Hunderfossen Eventyrpark

Youtube Hunderfossen