1000 dager til 100-årsdagen

I september 2019 fyller Oslo-Filharmonien 100 år. Nå starter vi nedtellingen til den store festen!

Skrevet av Fred-Olav Vatne

Dagens versjon av Oslo-Filharmonien teller nesten dobbelt så mange musikere som ved oppstarten. Her tar orkesteret imot applaus i Birmingham våren 2016.

27. september 1919 holdt Oslo-Filharmonien (som het Filharmonisk Selskaps Orkester i begynnelsen) sin første konsert i Logens Store Sal i Oslo. Georg Schnéevoigt dirigerte 59 musikere som spilte musikk av Nordraak, Grieg og Svendsen for kong Haakon VII, dronning Maud og en fullsatt sal.

På dagen 100 år etter, 27, september 2019, feirer vi dagen med stor jubileumskonsert, og de 59 musikerne er blitt til 108 i vår tids utgave av Oslo-Filharmonien. Jubileet kommer til å prege hele sesongen 2019–2020, med store utendørskonserter og kjente solister og dirigenter.

31. desember 2016 er det akkurat 1000 dager igjen til jubileumskonserten vår, og som en påminnelse om at jubileet nærmer seg, legger vi ut en nedtelllingsfunksjon på forsiden av ofo.no som kommer til å vise hvor mange dager det er igjen.

I tiden frem til jubileet kommer vi til å gjøre jevnlige dykk i orkesterets nære og litt fjernere historie og hente fram noen av de beste minnene og historiene fra de nesten hundre årene som har gått. Vi er også i gang med å intervjue noen av orkesterets pensjonister som husker lengst bakover i tid.

Hvis du har spesielle minner eller dokumentasjon fra orkesterets historie, vil vi gjerne høre fra deg! Du kan sende oss en epost på jubileum(at)ofo.no.