Mahlers tredje med Mariss Jansons utgis etter 18 år

I august 2001 spilte Oslo-Filharmonien og daværende sjefdirigent Mariss Jansons inn Gustav Mahlers tredje symfoni. Nå er resultatet endelig tilgjengelig på CD.

Oslo-Filharmonien og dirigent Mariss Jansons spilte inn fire Mahler-symfonier. Nr. 3 var den siste som ble innspilt.

Fra slutten av 1990-tallet spilte Oslo-Filharmonien inn en rekke album på platemerket Simax Classics, blant annet Johannes Brahms' fire symfonier, musikk fra Ildfuglen av Igor Stravinsky og Till Eulenspiegel av Richard Strauss.

Prisbelønt for Mahler-innspilling

Mariss Jansons og Oslo-Filharmonien spilte også inn fire av Gustav Mahlers symfonier: nr. 1, nr. 3, nr. 7 og nr. 9. Den første og niende symfonien ble utgitt på samme album, og for dette albumet ble orkester og dirigent tildelt Toblach-prisen i 2003, som gis ut til årets beste Mahler-innspilling.

Innspillingen av Mahlers tredje symfoni, med Oslo Filharmoniske Kor, Sølvguttene og mezzosopran Randi Stene som solist, var den siste Mariss Jansons gjorde som sjefdirigent for Oslo-Filharmonien. Av ulike grunner ble ikke opptaket utgitt den gang. Nå lanseres albumet som en del av Oslo-Filharmoniens jubileumssesong.

Les mer om utgivelsen: Mahler: Symphony No. 3