Internasjonal pris til skolekonserten Klangen av klima

"Klangen av klima", en skolekonsert med Oslo-Filharmonien og videokunstner David Chocron, ble tirsdag tildelt prisen Young Audiences Music Award 2020.

Bilde fra skolekonserten Klangen av klima i januar 2020.

Foto Liv-Randi Holann

Skolekonserten Klangen av klima hadde premiere i januar 2020. Musikk av komponister som Vivaldi, Haydn, Beethoven, Copland og Respighi kombineres her med video og visuelle elementer skapt av videokunstner David Chocron. Klangen av klima setter fokus på klimaforandringer og hvordan vi møter dem.

Enstemmig jury

Young Audiences Music Awards (YAMawards) er en internasjonal pris som gjør ære på kreativitet og innovasjon i musikalske produksjoner for et ungt publikum. YAMawards løfter fram banebrytende produksjoner fra alle verdenshjørner som inspirerer og engasjerer unge mennesker og gir dem opplevelser de husker for resten av livet.

Juryleder Simona Simunoska sa under utdelingen at det var en enstemmig jury som ga prisen i kategorien "Best Large Ensemble" til Klangen av klima. David Chocron og Ingebjør Westgaard fra Den Kulturelle Skolesekken, som er samarbeidspartner for konserten, tok imot prisen ved en lokal utdeling i Larvik.

Initiativet til Klangen av klima-konseptet kom fra musikere i Oslo-Filharmonien; fiolinist Kristin Skjølaas og fløytist Trond Magne Brekka. Produsent for Oslo-Filharmonien er Amund Markussen Hammer.