I kveld spiller Emil på hjemmebane

Fiolinist Emil Huckle-Kleve i Oslo-Filharmonien vokste opp i Bristol i England. I kveld spiller han med orkesteret i hjembyen.

Skrevet av Fred-Olav Vatne

Emil Huckle-Kleve spiller med Oslo-Filharmonien i hjembyen Bristol i kveld.

Foto Fred-Olav Vatne

Oslo-Filharmonien har akkurat toget inn i Mercure Hotel i Bristol for å sjekke inn, de fleste er i Bristol for første gang. Emil Huckle-Kleve (26) har bodd i byen i nesten tjue år, men han har aldri tatt inn på hotell her før nå.

- Det er veldig spesielt å være her, jeg føler en blanding av nostalgi og spenning, sier Emil Huckle-Kleve mens vi venter på å få sjekket inn.

- Jeg er mest spent på selve konserten, på å få vise frem hva jeg driver med nå til min familie og mine venner her. Også ser jeg veldig fram til nachspielet - å få gå ut med gamle venner etter konserten!

- Det er stor interesse for klassisk musikk her

Bristol er en livlig musikkby, men kanskje mer kjent for band som Portishead og Massive Attack enn for klassisk musikk. Byen har ikke noe profesjonelt symfoniorkester, men Emils far startet og leder i dag kammerorkesteret Bristol Ensemble.

- Bristol Ensemble er det eneste profesjonelle orkestret i byen, men det er til gjengjeld mange amatørorkestre, og det er stor interesse for klassisk musikk her.

Den av publikummerne Emil kanskje ser mest fram til å møte, er bestemoren, som også hadde musikk som yrke - hun jobbet nemlig som musikklærer.

- Bestemor betydde veldig mye for meg i oppveksten, både musikalsk og personlig. Hun brukte å ta med seg søsteren min og meg på gamlehjem fra vi var små, der vi spilte for de eldre. Dermed fikk vi veldig tidlig erfaring med å opptre.

I kveld får bestemor etterbetalt lønn for strevet, når hun får høre sønnen spille Grieg, Sibelius og Mahler med Oslo-Filharmonien i hjembyen.