Eksklusiv forhåndsvisning av filmen om Mariss Jansons

Som et samarbeid mellom Oslo-filharmoniens Venner, Oslo-filharmoniens Historielag, Oslo-filharmonien og NRK inviterer Frogner Kino til forhåndsvisning av filmen om dirigentlegenden Mariss Jansons.

Skrevet av John-Halvdan Olsen-Halvorsen

Oslo-filharmoniens sjefdirigent i perioden 1979-2000, Mariss Jansons.

Foto Peter Meisel

Få dirigenter, om noen, har betydd så mye for orkesteret og musikerne som Mariss Jansons (1943-2019). Han tilskrives mye av æren for å ha løftet Oslo-filharmonien til internasjonale høyder.

Filmen heter A Tale of Four Orchestras, og er en dokumentarfilm om Mariss Jansons og hans forhold til de fire orkestrene han var sjefsdirigent for: Oslo-filharmonien, Pittsburgh Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra og Symfonieorcheter des Bayerischen Rundfunks i München. Historien fortelles blant annet gjennom intervjuer med nåværende og tidligere musikere i orkestrene, arkivmateriale fra NRK og samtaler med dirigentene Manfred Honeck, Simon Rattle, Vasily Petrenko og Daniel Harding, foruten intervjuer med Mariss selv. Orkestrene har også spilt inn hver sin hyllest til Mariss Jansons spesielt for denne filmen. Dokumentaren er blitt til etter et initiativ fra Riga Jurmala-festivalen i Latvia og er regissert av den anerkjente, britiske TV-regissøren Peter Maniura.

Før selve filmen vil NRKs Arild Erikstad samtale med Stig Nilsson, mangeårig konsertmester i Oslo-filharmonien, også under Mariss Jansons, og andre musikere fra Mariss Jansons tid i orkesteret. Arrangementet begynner kl. 18.30 presis, men møt gjerne opp kl. 18.00. Det er mulig å kjøpe forfriskninger i Frogner Kinos lille kafé Punchebollen.

Prisen er kr. 130 for medlemmer i Oslo-filharmoniens Venner, Oslo-filharmoniens Historielag og musikere i OF, og kr. 150 for andre.


Dato12. september 2023
Klokkeslett18:30
Pris

130-150 kr

StedFrogner Kino