Det blir utendørskonsert på Slottsplassen

Oslo-filharmoniens store utendørskonsert på Slottsplassen vil bli gjennomført i 2023. Det er klart etter at den siste sponsoren kom på plass denne uken.

Skrevet av Liv-Randi Holann

Foto Bård Gundersen

– Vi er både svært takknemlige og glade for at Tom Wilhelmsens Stiftelse går inn som sponsor for årets konsert på Slottsplassen i august, sier Ingrid Røynesdal, direktør i Oslo-filharmonien.

Tom Wilhelmsens Stiftelse bidrar med 3,5 millioner kroner og sikrer dermed at prosjektet kan gjennomføres. I tillegg er Sparebankstiftelsen DNB og Oslo kommune viktige samarbeidspartnere og bidragsytere.

– Dette er en konsert som betyr mye for Oslo-filharmonien, og vi vet at den også betyr mye for interessen for klassisk musikk. Vi er helt avhengige av tilleggsfinansiering og private midler for å få gjennomført et så stort prosjekt. Med Tom Wilhelmsens Stiftelse på laget, i tillegg til NRK og Slottet som gode samarbeidspartnere, har vi nå grunnlaget for en veldig fin konsert og tv-produksjon, sier Røynesdal.

Utendørskonserten på Slottsplassen har blitt en tradisjon som samler nærmere 20 000 mennesker til gratis konsert. Årets konsert søndag 13. august er den femte i rekken og ledes av dirigent Nikolaj Szeps-Znaider. Konserten produseres i samarbeid med Det kongelige slott.

– Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse er veldig glad for å kunne bidra til å virkeliggjøre Oslo-filharmoniens utekonsert på Slottsplassen sommeren 2023. Kunstneriske produksjoner er ofte avhengig av støtte, og med en bevilgning som økonomisk sikrer årets utekonsert, vil stiftelsen ikke bare bidra til å skape en arena hvor publikum helt gratis får oppleve klassisk musikk på et internasjonalt nivå, men også støtte opp under et anerkjent symfoniorkester med en over 100 år lang historie, sier Thomas Wilhelmsen, styreleder i Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse.

Slottsplassen

13. august kl. 20:30

Nikolaj Szeps-Snaider er dirigent på Oslo-filharmoniens tradisjonsrike folkefest på Slottsplassen. Orkesteret har en tradisjon for utendørskonserter som er nesten like gammel som orkesteret selv, og har i nyere tid spilt både i Holmenkollen, på Rådhusplassen og Myraløkka, før den første Slottsplassen i 2017. Dette er den femte Slottsplass-konserten, og man trenger ikke billett. Velkommen!

Konserten produseres i samarbeid med NRK og Det kongelige slott, med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Oslo kommune og Tom Wilhelmsens Stiftelse.