Camilla Klevan blir konstituert administrerende direktør

Torsdag hadde Ingrid Røynesdal sin siste dag som administrerende direktør i Oslo-filharmonien. Organisasjonssjef Camilla Klevan konstitueres i direktør-rollen frem til en ny direktør er ansatt.

Skrevet av John-Halvdan Olsen-Halvorsen

En æra er over når Ingrid Røynesdal har sin siste dag som administrerende direktør i Oslo-filharmonien. I ti år har hun vært øverste sjef for orkesteret. Det har vært en periode med store suksesser og store løft for orkestret.

Røynesdal ledet prosessen med å få en av verdens mest ettertraktede dirigenter, Klaus Mäkelä, som sjefdirigent for orkestret. Og hun har i alle årene vært opptatt av å styrke ikke bare Filharmoniens, men den klassiske musikkens posisjon, både lokalt og nasjonalt.

Røynesdal har også initiert det nye konserthusprosjektet på Filipstad, et prosjekt som vil intensiveres i årene som kommer.

På spørsmål om hva hun selv vil trekke frem som høydepunktet fra sine ti år, kommer svaret raskt.

– Rent kunstnerisk var det fantastisk å få oppleve 100-årsjubileet i 2019/20, sier Røynesdal.

– Store utekonserter, stor internasjonal virksomhet og gjennomslag, og en fantastisk publikumssuksess. Og den store konserten med Carmina Burana i Oslo Spektrum, med 700 på scenen og 6000 i salen var utrolig sterkt, særlig fordi det ble spilt bare noen få uker før corona stoppet alt.

Røynesdal starter som direktør for Nasjonalmuseet den 1. oktober 2023. Frem til dette vil organisasjonssjef Camilla Klevan konstitueres som administrerende direktør til en ny direktør er ansatt og på plass.