Oslo-Filharmonien spiller i Larvik

Fredag kveld spiller Oslo-Filharmonien i Bølgen Kulturhus i Larvik for åttende gang, anført av sjefdirigent Vasily Petrenko og med den norske fiolinisten Guro Kleven Hagen som solist.

Skrevet av Fred-Olav Vatne

Vasily Petrenko er Oslo-Filharmoniens sjefdirigent.

© Alexander Light Photography

For Vasily Petrenko blir dette hans første konsert i Larvik. På programmet står musikk av Felix Mendelssohn og to av Petrenkos russiske landsmenn: Dmitri Sjostakovitsj' Festouverture og Sergej Prokofjevs Romeo og Julie-musikk.

− Dette er musikk vi har spilt mye og kan svært godt, sier Vasily Petrenko.

− Det er et fantastisk program med musikk som er lett å like − alle verkene på programmet er blant de mest populære innen klassisk musikk.

Petrenko og orkesteret ga nylig ut en dobbel-CD med Sergej Prokofjevs komplette ballettmusikk til Romeo og Julie som har fått svært god mottagelse hos anmelderne. På denne konserten spilles høydepunkter fra balletten, samlet i Suite nr. 1 og 2.

Kjøp billetter: Oslo-Filharmonien i Larvik

Skal videre på turné til Mellom-Europa

Neste uke reiser Oslo-Filharmonien sørover i Europa på turné og spiller konserter i Basel, Wien, Linz og Nürnberg. Der tar de med seg musikken som spilles i Larvik.

− Det er viktig for oss å holde konserter ikke bare i Oslo, men også i andre byer i nærheten. Jeg ser fram til å vise fram orkesteret i Larvik, og det blir i tillegg en god forberedelse til turneen neste uke, sier Petrenko.

I Larvik er Guro Kleven Hagen solist i Mendelssohns berømte fiolinkonsert. Hun debuterte med Oslo-Filharmonien i 2011, og har siden spilt inn CD med orkesteret.

− Hun er et stort talent med en lys fremtid, og jeg er glad for at vi fikk i stand denne konserten med henne, avslutter Petrenko.