Kyrre Texnæs
Ingar Bergby
Skolekonsert

Skolekonsert: Filharmonien beveger

Skolekonsert: Filharmonien beveger

Musikk og bevegelse er temaet når Oslo-filharmonien i samarbeid med danser og koreograf Kyrre Texnæs inviterer 5. klassinger til skolekonsert i Oslo Konserthus. Flotte klassiske verk kombineres med lek og dans som appellerer til alle som er, eller ønsker å være, et lekent menneske.

Konserten med Oslo-filharmonien er fast produksjon for elevene på 5. trinn. I Oslo Konserthus får elevene oppleve orkesteret i samarbeid med danser og bevegelseskunstner Kyrre Texnæs. Han har koreografert en dans spesielt for anledningen, som vi håper elever og lærere vil lære seg før konserten. Da kan alle delta i dansen til Arturo Márquez' fengende Danzón No. 2.

Også de andre stykkene på programmet handler om bevegelse. I Joseph Haydns Symfoni nr. 101 med tilnavnet Klokken er det tiden som går og går. I Ralph Vaughan Williams' The Lark Ascending spiller fiolinsolisten rollen som en lekende lerke. Og ingen lurer vel på hvem som beveger seg i paradenummeret Humlens flukt av Nikolaj Rimskij-Korsakov.

Kyrre Texnæs

Kyrre er koreograf for symfoniorkestre, prisbelønnet danser og tidligere toppidrettsutøver. I over 20 år har han coachet nytenkende ledere og inspirert organisasjoner til bedre gruppedynamikk. Kyrre Texnæs Studio på Vulkan i Oslo er et samlingssted for dansere og kreative entreprenører. Kyrre begynte med mental trening da han var 10 år gammel og jobbet i familiens skobutikk fra han var 8, der han ble fascinert av gangarter og hvordan den gjenspeiler personligheten til det enkelte mennesket.

Bao Andre Nguyen

Bao Andre er en tidligere landslagsturner som gjennom oppveksten har drevet med forskjellige typer idretter. Han startet å danse i 2007, og har vunnet flere priser med dansekompaniet «Kingwings», blant annet NM i break i 2009 og Oslo Bys Kunstnerpris i 2014. 

Konserten er laget i samarbeid med Den kulturelle skolesekken, og er et tilbud til 5. klassinger i Oslo. Arrangementet er ikke åpent for andre.

What is played

  • Alberto Ginastera Malambo fra Estancia
  • Ralph Vaughan Williams The Lark Ascending, romanse for fiolin og orkester
  • Josep Haydn Symfoni nr. 101 «Klokkesymfonien», 2. sats
  • Nikolaj Rimskij-Korsakov Tsar Sultan: Humlens flukt
  • Arvo Pärt Utdrag fra Fratres

Performers

Tickets

Prices

Price groups Price
Adult - NOK
Senior - NOK
Student - NOK
Child - NOK