Skoleelever fra Oslo
Oslo Filharmoniske Kor
George Friedrich Händel
Jean Sibelius

Gåsehud

Buy ticket

Gåsehud

Kan 200 skolebarn ble ett av Norges beste barnekor?

Gjennom hele skoleåret har Berit Cardas innviet helt vanlige 4.- til 6.-klassinger fra tre barneskoler i store klassiske korverk, og på konserten Gåsehud skal 200 stjerner være klare til å skinne i sin scenedebut. 

Har åtte måneder med store mengder øving og utrettelig pugging blandet med nerver, fortvilelse, latter og glede gjort dem klare til konserten?

Sammen med Oslo-filharmonien og Oslo Filharmoniske Kor vil barna fremføre mesterverk som Guiseppe Verdis Va pensiero og Dies Irae, Hallelujah-koret fra George Friedrich Händels Messias og Jean Sibelius' Finlandia.

Om Gåsehud

​Dirigent og fiolinist Berit Cardas mener det er livsviktig å lære klassisk musikk, og står bak prosjektet Gåsehud. 

– Mest av alt ønsker jeg at barna skal kjenne i seg selv lidenskapen for den musikken som vi skal framføre, sier Cardas. Hun forklarer at vår musikksmak bygd av den musikken vi har lært å kjenne virkelig godt.

– Ingen musikksjangere er dårligere enn andre, men jo flere du har et forhold til jo flere store opplevelser venter på deg, og dermed et rikere liv og bedre livskvalitet! Og dette er og blir vår forpliktelse! La oss gjøre barna kjent med sin musikkarv, den er jo deres.

Cardas møtte en gang en gammel som, etter å ha sett fiolinen på skulderen hennes, sa: «Musikken reddet meg. Jeg lå på sykehus i ukesvis og ville aldri overlevd uten musikk.»

– Gåsehud er ikke er koselig og søtt prosjekt. Det kan redde liv. Og skulle det ikke bli Norges beste barnekor, så blir det i alle fall det største, avslutter Cardas.

What is played

  • Ludwig van Beethoven Symfoni nr. 5, 1. sats
  • Giuseppe Verdi Utdrag fra Va pensiero fra Nabucco
  • Christopher Tin Il sogno de Volare
  • Aaron Copland Hoedown fra Rodeo
  • Scott Joplin Goin' around fra Treemonisha

Performers

Tickets

Prices

Price groups Price
Adult 100 NOK
Senior 100 NOK
Student 100 NOK
Child 100 NOK

Skoleelever fra Oslo
Oslo Filharmoniske Kor
George Friedrich Händel
Jean Sibelius

Buy ticket