Skolekonsert Andreas Wahl

Skolekonsert med Andreas Wahl

Skolekonsert med Andreas Wahl

Hva er lyd, og når blir lyd til musikk? Kan alle lyder kalles musikk? Og, hvordan høres egentlig musikken ut i verdensrommet? Velkommen til Musikkens univers - et tilbud til 5. klassinger i Oslo!

Andreas Wahl møter Oslo-Filharmonien som konferansier i en utforskende konsert om lyd, universet og vårt indre øre. Konserten gir elevene et fascinerende innblikk i sammenhengen mellom musikk og naturfag. Sammen med Andreas foretar vi en musikalsk-vitenskapelig reise fra tidens begynnelse og frem til i dag, fra Oslo Konserthus og ut i universet – og inn igjen i konsertsalen og vårt indre øre.

Vi undersøker: Hva er lyd?Når blir lyd til musikk?Har luft og lyd noen sammenheng?Kan man spille musikk i verdensrommet?

Andreas Wahl (f. 1983) er fysiker, vitenskapsformidler og programleder. Andreas har jobbet med TV-serien "Med livet som innsats" (NRK), opplyst folket gjennom "Folkeopplysningen" (NRK), skrevet fire populærvitenskapelige bøker, ett læreverk i naturfag (NOVA, CappelenDamm) og vunnet norgesmesterskapet i morellsteinspytting fire ganger (lengste rekord: 13.06 meter). I tillegg har Andreas turnert landet med ulike vitenshow, til glede for både store og små. Høsten 2020 vant han "Skal vi danse", så han er også en danseløve.

Konserten er laget i samarbeid med Den kulturelle skolesekken, og er et tilbud til 5. klassinger. Arrangementet er ikke åpent for andre.

What is played

  • Richard Strauss Also Sprach Zarathustra: Åpning
  • Richard Wagner Lohengrin: Forspill til akt III
  • Alfred Newman 20th Century Fox Fanfare
  • Igor Stravinsky Ildfuglen (1919-suite): Danse Infernale du roi Katschei
  • Johann Sebastian Bach Suite (Overture) Nr. 3: Air: Åpning

Duration

Performers

Tickets

Prices

Price groups Price
Adult
Senior
Student
Child

Skolekonsert Andreas Wahl

Oslo Concert Hall Select date: