Oslo
Filharmonien


Sesongen
2020/21
Klaus Mâkelä dirigerer Oslo-Filharmonien.

Se høydepunktene i vår kommende sesong

På de neste sidene kan du se noen av høydepunktene i Oslo-Filharmoniens 2020/21-sesong. Billettsalget begynner 2. juni, men det er mulig å kjøpe nye abonnement fra 18. juni. I vår Konsertkalender kan du se hele sesongprogrammet.

Dirigent Klaus Mâkelä
20. og 21. august 2020

Sesongåpning med ny sjefdirigent

Det er en stor begivenhet når Klaus Mäkelä for første gang leder Oslo-Filharmonien i Oslo Konserthus som sjefdirigent.

«Mahlers Symfoni nr. 1 er en feiring av det å spille sammen og det perfekte verk for å begynne et musikalsk samarbeid,» sier Klaus Mäkelä om kveldens hovedverk.

Fiolinist Sonoko Miriam Welde.
1. oktober 2020

Russiske eventyr

Igor Stravinskys musikk til balletten Ildfuglen beskriver en prins, tretten forheksede prinsesser, en ond trollmann og den gåtefulle sagnfiguren Ildfuglen.

Sonoko Miriam Welde (bildet) er solist i Sergej Prokofjevs svevende og eventyraktige Fiolinkonsert nr. 1.

Dirigent Klaus Mäkelä
Fra 27. august 2020

Sibelius' syv symfonier

I Klaus Mäkeläs første sesong som vår sjefdirigent dirigerer han alle Jean Sibelius' symfonier. De syv symfoniene er en serie mesterverk med stor spennvidde i stemning og klang.

Foto fra filmen E.T.
8. og 9. oktober 2020

Filmmusikk fra øverste hylle

Hollywoods filmmusikk vokste ut av den romantiske orkestertradisjonen tidlig på 1900-tallet, og har gjennom mange tiår vært en vital arena for ny orkestermusikk. På denne konserten kan du høre musikk fra Schindlers liste, Ringenes Herre, Pirates of the Caribbean og en rekke andre klassikere..

Dirigent Klaus Mäkelä
17. og 18. februar 2021

Dødens mange ansikter

Camille Saint-Saëns’ Danse Macabre begynner med tolv klokkeslag ved midnatt på Halloween. Døden selv vekker døde fra sine graver mens han spiller fiolin, og skjelettene danser til daggry!

Klaus Mäkelä dirigerer også musikk med dødstema av Modest Musorgskij, Jean Sibelius og Krzysztof Penderecki.

Kim Haugen som Rektor Grumleknurr
31. oktober 2020

Halloween-fest med Harry Potter-musikk

På denne forestillingen kan du bli med til Galtvorts norske avdeling. Rektor Grumleknurr leder oss inn i Harry Potters verden, med musikk fra filmene og manus av Torstein Bugge Høverstad, den norske oversetteren av bokserien. Kle deg ut som din favorittfigur og bli med på feiringen!

Dirigent Vasily Petrenko
5., 6. og 7. januar 2021

Nyttårskonsert med Nøtteknekkeren

Vår tidligere sjefdirigent Vasily Petrenko (bildet) dirigerer musikk fra Nøtteknekkeren av Pjotr Tsjajkovskij, med stykker som Blomstervalsen og Sukkertøyfeens dans. Den fenomenale georgiske pianisten Khatia Buniatishvili er solist i Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2. (Foto: CF Wesenberg)

Fiolinist Daniel Lozakovitch
10. og 11. februar 2021

Musikk fra marka

Béla Bartóks Rapsodi nr. 1 bygger på folkemelodier tatt opp blant bøndene på den ungarske landsbygda. Jean Sibelius så på en spasertur 16 svaner fly forbi, et syn som ga liv til det såkalte Svanetemaet i siste sats av Symfoni nr. 5. Det svenske fiolinfenomenet Daniel Lozakovitch er solist.

Komponist Mette Henriette
Fra 16. september

Forbilder og foregangskvinner

Ethel Smyth, Nadia Boulanger og Alma Mahler fikk færre muligheter enn de fortjente fordi de var kvinner. Denne sesongen får du høre musikk av dem og av noen av vår tids ledende komponister: Ragnhild Berstad, Mette Henriette (bilde), Anna Thorvaldsdottir, Sofia Gubaidulina, Anna Clyne og Betsy Jolas.

Dirigent Klaus Mäkelä
Fra 20. august

Nyskrevet musikk

"Symfoniorkestre har alltid spilt ny musikk. Hvorfor skulle vi stoppe nå?" sier Oslo-Filharmoniens nye sjefdirigent Klaus Mäkelä. Sesongen innledes med et helt nytt verk av finske Sauli Zinovjev, og senere på høsten kommer det nyskrevet musikk av norske Mette Henriette og danske Bent Sørensen.

Jente i julemotiv
Fra 31. oktober

Familiekonserter

Hver sesong kan du velge mellom en rekke konserter for barn og unge. Denne sesongen blir det blant annet Halloween-fest med Harry Potter, Barnas julekonsert og Familedag med Sergej Prokofjevs musikkeventyr Peter og ulven.

Portrett av Ludwig van Beethoven
5., 12. og 13. november 2020

Beethoven 250 år

I 2020 er det 250 år siden Ludwig van Beethoven (1770−1827) ble født. Vi markerer jubileet med to konserter: Missa solemnis er et spektakulært og nyskapende verk for kor, solister og orkester. På den andre konserten dirigerer Juanjo Mena Beethovens milepæl Symfoni nr. 5.

Dirigent Herbert Blomstedt
18. og 19. mars 2021

Blomstedts Bruckner

Herbert Blomstedt var Oslo-Filharmoniens sjefdirigent på 1960-tallet, og ble både elsket og respektert for sin innsats. De siste årene har han vært en av orkesterets mest populære gjestedirigenter. Her dirigerer han Anton Bruckners Symfoni nr. 5, et av orkestermusikkens mest gåtefulle mesterverk.

Dirigent Jukka-Pekka Saraste.
Fra 20. august

Mahlers verden

Gustav Mahlers symfonier utgjør en skattkiste det knapt finnes maken til i musikkhistorien. Denne sesongen spiller vi fire av Mahlers sentrale verk: Symfoni nr. 1, 2 og 6, og Das Lied von der Erde.

Klaus Mäkelä dirigerer Oslo-Filharmonien

Les videre i vår Konsertkalender

I vår Konsertkalender (se lenke under) finner du informasjon om alle konsertene kommende sesong. Billettsalget åpner 2. juni, men nye abonnement kan kjøpes fra 18. mai. Vi gleder oss til å se deg!