Opptak i koret

Fotojournalist Erlend Berge

Oslo Filharmoniske Kor tar nå inn nye sangere. Vi søker spesielt herrestemmer. Tar du utfordringen?

Oslo Filharmoniske Kor ble grunnlagt i 1921, og synger fast med Oslo-Filharmonien. Koret holder et høyt kunstnerisk nivå og har siden 2006 vært ledet av Øystein Fevang.

Hverdagen som sanger i Oslo Filharmoniske Kor er opplevelsesrik. Repertoaret spenner fra det mest tradisjonsrike og storslåtte til det nyskapende og raffinerte. Korets hovedoppgave er å bidra ved Oslo-Filharmoniens korproduksjoner. I tillegg holder vi egne konserter. Blant annet i samarbeid med NRK, Forsvaret og private aktører. Vi har jevnlig turneer i inn- og utland. I desember 2016 besøkte vi Jerusalem og Betlehem. Sommeren 2017 planlegges en ny turné.

Det er et godt miljø blant sangerne i OFK. Medlemmene har ulik alder og bakgrunn. Gjennom et variert program og jevnlig tilbud om undervisning fra noen av Norges dyktigste vokalpedagoger, gis hver sanger mulighet til å utvikle sitt unike instrument. Sammen bidrar vi til å skape magiske øyeblikk med et av verdens beste orkester, gjestedirigenter samt stjernesolister.

Koret øver fast mandager 18.45-21.30 i Oslo konserthus. Vi har også en fast øvingshelg i starten av hver semester.

Det er ingen medlemsavgift. Opptak skjer ved prøvesang.


Prøvesang

Under prøvesangen ønsker vår dirigent å bli kjent med deg og din stemme. Prøvesangen består av fire deler:

1. Gehør og stemmeøvelser. Vår dirigent leder deg gjennom øvelser, der vi hører etter volum, klang og intonasjon. Dette trenger du ikke forberede.

2. Bladsang. Du blir bedt om å synge en kort, ukjent sang, og slik vise at du har grunnleggende musikkteoretisk kunnskap.

3. Kvartettsang. Forbered din stemme på den firstemte koralen ”Ich bin’s, ich sollte Büßen”. Her vil vi høre hvordan stemmen din fungerer sammen med andre. De andre stemmene i satsen synges av medlemmer i korets styre.

4. En selvvalgt sang. Du står fritt til å velge sang og sjanger, og slik få vist din musikalitet og ditt stemmeomfang. Ta med en ekstra note hvis du ønsker pianoakkompagnement.

Vi ser frem til å ønske deg og din stemme velkommen i koret. Du søker via dette skjemaet, der du forteller kort om deg og din musikkbakgrunn. Vi tar så kontakt med deg for å finne et tidspunkt for prøvesang.

Hvis du er nysgjerrig på å synge i OFK, har spørsmål, eller ønsker å delta på en øvelse, kan du også sende en epost til korets leder: bkhaugdal@hotmail.com