Tuomo Savolainen

Kontrabass
Tuomo Savolainen

(Foto: Rune Bendiksen)

− Min beste opplevelse med orkesteret så langt, var å spille konsert i det nye konserthuset i Helsinki, hjembyen min.

Tuomo Savolainen
  • Ansatt: 2010
  • Født: 1982 i Finland
  • Utdannelse: Studerte hos Csaba Szilvay og Lasse Lagercrantz ved Sibelius-akademiet i Helsinki og Rinat Ibragimov ved Guildhall School of Music and Drama, London, mesterklasser hos Duncan McTier, Esko Laine, Niek de Groot og Stefano Sciascia.
  • Annet: Har i to år vært medlem av EUs ungdomsorkester, har vikariert i samtlige finske orkestre, blant annet som solobassist i Helsinki-filharmonien og alt. solobassist i Finlands Radios Symfoniorkester.

Kontrabassist Tuomo Savolainen vokste opp i Finlands hovedstad Helsinki med mye musikk i hjemmet:

− Jeg har spilt siden jeg var barn, og mine to eldre søstre er også musikere; det var naturlig for meg å følge etter dem da jeg skulle gjøre mitt karrierevalg, sier han.

Han studerte musikk ved Sibelius-akademiet i hjembyen og vært utvekslingsstudent ved Guildhall School of Music and Drama i London.

− Jeg har vært heldig og hatt gode lærere hele veien, blant andre Lasse Lagercrantz i Helsinki og Rinat Ibragimov i London.

Et høydepunkt å spille med orkesteret i hjembyen

Tuomo spilte i EUs Ungdomsorkester og vikarierte i en rekke finske orkestre, blant andre Helsinki-filharmonien og Finlands Radios Symfoniorkester, før han ble ansatt i Oslo-Filharmonien i 2010.

− Det som gir meg størst glede i arbeidet som musiker, er å få arbeide med flinke og hyggelige kolleger, sier han.

Han regner Beethoven, Brahms, Sibelius og Tsaikovskij blant sine favorittkomponister. Som tilhører synes han det kan være nyttig å lese litt før konserten om historien til stykkene som blir spilt. Selv hadde han sin største opplevelse som musiker i Oslo-Filharmonien på turné:

− Min beste opplevelse med orkesteret så langt, var å spille konsert i det nye konserthuset i Helsinki, hjembyen min.

Når han ikke spiller, liker Tuomo best å være sammen med familien, spesielt sønnen som ble født i september 2015.