Hongpark Kim

Horn Alt. solo

−​ Min største opplevelse hittil er åpningskonserten i den første sesongen min, 2015−​2016. Vi spilte Tsjaikovskijs fjerde symfoni. Jeg var så stolt over å spille sammen med dette storartede orkestret!

Hongpark Kim
  • Ansatt: 2015
  • Født: 1982
  • Utdannelse: Studerte ved Seouls nasjonaluniversitet og ved Mozarteum i Salzburg med Radovan Vlatkovic som lærer. og ved Universität der Künste Berlin.

Hongpark Kim drømte tidlig om å bli musiker, men ikke fra starten av om å bli hornist:

− Da jeg var yngre ville jeg gjerne bli sanger. En dag hørte jeg på lyden av et horn på en konsert med en venn av søsteren min. Da sa jeg til meg selv, «jeg vil synge med den lyden». Så spurte jeg foreldrene mine om de kunne kjøpe et horn til meg.

Etter å ha tatt eksamen ved Seouls nasjonaluniversitet, fortsette Hongpark å studere ved Mozarteum i Salzburg, hvor han hadde den kroatiske hornisten Radovan Vlatkovic som lærer.

− Av alle lærerne og kollegaene mine er det Radovan Vlatkovic som har hatt størst betydning for meg. Han får meg til å tenke på hvor viktig det er å lage god lyd.

Åpningskonserten var en stor opplevelse

Hongpark begynte i Oslo-Filharmonien i 2015.

− Min største opplevelse hittil er åpningskonserten i den første sesongen min, 2015−2016. Vi spilte Tsjaikovskijs fjerde symfoni. Jeg var så stolt over å spille sammen med dette storartede orkestret!

Brahms og Mahler er yndlingskomponistene hans, men han gleder seg over alle mulighetene han får til å spille forskjellig musikk:

− Som koreansk hornist får jeg spille musikk fra hele verden sammen med et norsk orkester og en dyktig russisk dirigent. Det er min største glede.

Hans råd til publikummere som vil ha en best mulig opplevelse er å være oppmerksom på en side ved orkestermusikk som ofte blir oversett:

− I tillegg til å lytte til musikken bør du også se og høre musikerne puste sammen.

På fritiden liker Hongpark å gå i norsk natur.