Per Hannisdal

Fagott Solo
Per Hannisdal

(Foto: Rune Bendiksen)

− De fineste øyeblikk for meg som musiker er når samspillet og kontakten med mine medmusikanter fungerer, og man formidler musikk på en levende måte.

Per Hannisdal
  • Ansatt: 1978
  • Født: 1958
  • Utdannelse: Studerte fagott i Oslo med Arnulf Brachel og Torleiv Nedberg og med Roger Birnstingl i Genève.
  • Solistvirksomhet: Han har hatt solistoppgaver med de fleste norske orkestre og med orkestre i Danmark, Sverige og Island. Han er også en aktiv kammermusiker og har spilt på en rekke kammermusikkfestivaler i Norge og utlandet.
  • Innspillinger: Han har medvirket på mange CD-innspillinger med kammermusikk og solistisk og utga i 2012 CD-en The Lyrical Bassoon sammen med Vebjørn Anvik, klaver. Spiller i Det Norske Kammerorkester.
  • Annet: Han har undervist på Norges Musikkhøgskole.

Fagottist Per Hannisdal vokste opp i Sandefjord, i en stor familie med mye musikk i hjemmet.

− Begge mine foreldre spilte piano og sang i kor, forteller han.

− Av fem barn i familien har fire blitt musikere, og jeg ble også inspirert til å velge musikken.

To av hans forgjengere i Oslo-Filharmonien ble etter hvert viktige fagottlærere for ham: Arnulf Brachel og Torleiv Nedberg.

− Det har vært fantastiske og lærerike år

Per ble ansatt som solofagottist i Oslo-Filharmonien som 20-åring i 1978, og har siden vært solist med orkesteret en rekke ganger, blant annet i fagottkonserter av Mozart, Weber og Vivaldi.

− Det har vært fantastiske og lærerike år i orkesteret, med mange fine kollegaer som jeg har lært masse av! Det har også vært inspirerende å spille kammermusikk og å ha solistoppgaver innimellom.

I 2012 ga han ut CD-en The Lyrical Bassoon med høydepunkter fra fagottlitteraturen, sammen med pianisten Vebjørn Anvik. Han setter også stor pris på barokkmusikk og spiller barokkfagott i forskjellige tidligmusikkensembler.

− De fineste øyeblikk for meg som musiker er når samspillet og kontakten med mine medmusikanter fungerer, og man formidler musikk på en levende måte, sier han.

Når han ikke spiller, dyrker fagottisten et rikt utvalg interesser:

− På fritida liker jeg blant annet å drive med skigåing, båtliv, sykling, friluftsliv, å lese bøker og å kose meg sammen med familien!